• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Veterinarski zavod ponudio najveću cenu za "Optiku"

Na tenderu za prodaju 34.073 akcija "Optike" najbolju ponudu dao konzorcijum "Veterinarskog zavoda" i "Beta ITH PBB-a".

 Veterinarski zavod ponudio najveću cenu za "Optiku" Izvor: MONDO

Agencija za privatizaciju u četvrtak je objavila cene ponuđača za kupovinu 59,9 odsto akcija beogradske "Optike", kao i vrednost ponuđenih investicionih programa u slučaju preuzimanja većinskog vlasništva u tom preduzećua.

Na tenderu za prodaju 34.073 akcija "Optike", koji je objavljen u septembru prošle godine stiglo je šest ponuda koje ispunjavaju uslove tendera.

Ponudu su dostavili "Salmoiraghi & Vigano S.p.a." iz Italije, "Fidelinka" iz Subotice, "Grošoptic" iz Beograda, "Home Art & Sales Services AG" iz Švajcarske, konzorcijum "Veterinarskog zavoda Zemun"
i "Beta ITH PBB" iz Beograda i konzorcijum beogradskih firmi "Lilly Drogerie" i "Fins Trade".

Konzorcijum "Veterinarskog zavoda" i "Beta ITH PBB-a" je za većinski paket akcija "Optike" ponudio najveću cenu od 7,6 miliona evra i investicije u vrednosti od 898.500 evra.

Cena koju je ponudio "Grošoptic" je 5,5 miliona evra, a investicioni program je u vrednosti milion evra. Konzorcijum firmi "Lilly Drogerie" i "Fins Trade" je ponudio cenu od 5,2 miliona evra i inevsticioni program od 300.000 evra. "Fidelinka" je ponudila cenu od 4,3 miliona evra i investicioni program od 800.000 evra.

Kopmanija "Salmoiraghi & Vigano" je za paket akcija "Optike" ponudila cenu od 3,6 miliona evra i investicioni program od milion evra. "Home Art & Sales Services AG" je za akcije ponudio cenu od 810.937 evra i investicioni program 300.000 evra.

Agencija za privatizaciju će u roku od najduže mesec dana rangirati pristigle ponude i objaviti rezultate tendera.

Cena akcija "Optike" na Beogradskoj berzi je u četvrtak 7.500 dinara, što je za 500 dinara više nego prethodnog dana, kad je Agencija za privatizaciju objavila da je stiglo šest ponuda za kupovinu većinskog peketa akcija toh preduzeća. Najviša berzanska cena akcija "Optike" bila je 10.000 dinara.

(Beta/www.mtsmondo.com)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE