• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ministar Lončar pod lupom zbog utaje poreza?

Ministar prosvete Zoran Lončar nalazi se pod lupom pravosudnih organa zbog navodne utaje poreza.

 Ministar Lončar pod lupom zbog utaje poreza? Izvor: MONDO

Okružno tužilaštvo u Novom Sadu pokrenulo je pretkrivični postupak protiv ministra prosvete Zorana Lončara na osnovu dve krivične prijave koje ga terete da je kao suvlasnik firme "YU biznis" d.o.o. utajio porez u vrednosti većoj od 7,5 miliona dinara, piše dnevnik "Blic".

U Okružnom javnom tužilaštvu potvrđeno je da je zatražena provera navoda iz tih krivičnih prijava koje su prošlog meseca podnete protiv ministra Lončara i da su nakon toga Ministarstvo finansija i Regionalno odeljenje poreske policije u Novom Sadu izvršile provere i dostavile izveštaje tužilaštvu.

U jednoj od krivičnih prijava, do koje je došao "Blic", čiji su podnosioci neimenovani profesori Pravnog fakulteta u Novom Sadu, Lončar se tereti da je, iskoristivši položaj ministra u Vladi Srbije, omogućio privrednom društvu „YU biznis“, u kojem je imao vlasnički udeo od 25 odsto, da za godinu dana stekne višemilionsku zaradu trgovinom lekova.

Lončar je, tvrde podnosioci prijave, izbegao plaćanje poreza, doprinosa i drugih dažbina, prikrivši bitne podatke za utvrđivanje poreske obaveze, i prikazao svoj udeo u pomenutoj firmi višestruko manjim. Na taj način, kako zaključuju, izbegao je plaćanje poreza preko 7,5 miliona dinara.

"Zoran Lončar je ugovor o kupoprodaji suvlasničkog udela od 25 odsto u 'YU biznisu' zaključio sa direktorom DSS Novi Sad Nenadom Rončevićem 30. marta 2005. godine za 4.500 USD, kada je ukupna vrednost ove firme iznosila 10.470.000 dinara ili 130.000 evra. U narednih godinu dana preduzeće je uvećalo svoj kapital na neverovatnih 530.364.000 dinara ili 6.630.000 evra", navodi se u prijavi, a ovim podacima svedoče i izveštaji za 2005. i 2006. godinu Agencije za privredne registre, citira "Blic".

(www.mtsmondo.com)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE