• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gorivo opet poskupljuje?

Ministarstvo rudarstva i energetike izvršiće u ponedeljak 24. marta, redovni dvonedeljni presek cena goriva.

 Gorivo opet poskupljuje?  Izvor: MONDO

Uredbom o formiranju osnovne cene derivata predvidjeno je da se domaće cene goriva na 15 dana uskladjuju sa cenom nafte na svetskom tržištu i kursom američkog dolara.

Ukoliko je cena nafte u tom periodu promenjena za 1,5 odsto Ministarstvo rudarstva i energetike šalje zahtev Ministarstvu trgovine i Ministarstvu finansija za primenu novog cenovnika.

Uslovi da se gorivo prodaje po novim cenama stiču se po dobijanju saglasnosti od ta dva ministarstva i objavljivanju novog cenovnika u "Službenom glasniku".

Cena američke lake nafte za terminsku isporuku u maju je na Njujorškoj robnoj berzi ovih dana pala za 70 centi, ili 0,7 odsto, na 101,84 dolara za barel, dok je 17. marta ostvaren rekord od 111,80 dolara.

Prema najavama eksperata u svetu sirova nafta će se ovog proleća verovatno spustiti prema granici od 90 dolara za barel zbog toga što usporeni rast američke privrede podstiče trgovce da napuste tržište sirovina, naveli su analitičari grupacije "Goldman Saks".

Gorivo je poslednji put u Srbiji poskupelo 8. marta za 4,52 odsto i to u proseku za oko 2,5 dinara po litru.

Cena motornog benzina (MB) i bezolovnog motornog benzina (BMB) od 95 oktana povećana je sa 97,63 na 99,85 dinara po litru.

Cena dizela D-2 povećana je sa 82,64 na 85,09 dinara po litru, eko 3 dizela sa 86,07 na 88,67 dinara po litru, a evro dizela sa 90,06 na 92,84 dinara po litru, dok je ulje za loženje je poskupelo sa 74,85 na 77,96 dinara po litru.

(Tanjug/www.mtsmondo.com)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE