• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Uskoro stečaj i u banjalučkom "Pevecu"

Do kraja godine moguće proglašenje stečaja i u banjalučkom "Pevecu"

 Uskoro stečaj i u banjalučkom "Pevecu" Izvor: MONDO

Pokretanje stečaja u bjelovarskom "Pevecu" nema nikave veze sa istoimenim banjalučkim preduzećem, jer je to preduzeće registrovano u Banjaluci, kao pravni subjekt na prostorima Republike Srpske (RS) - rekao je Srni predsjednik Sindikata trgovine, turizma i ugostiteljstva RS Goran Savanović.

On je istakao da su banjalučki radnici "Peveca" blagovremeno reagovali kada su uočili probleme u svojoj firmi i nakon njenog zatvaranja sindikalno su se organizovali, jer su shvatili da sami neće postići ništa, a u okviru svih tih aktivnosti pomoć je pružio Sindikat trgovine, turizma i ugostiteljstva RS.

"Natjerali smo rukovodstvo banjalučkog `Peveca` da podnese zahtjev za pokretanje stečaja. Prije tri dana uplaćen je 3.000 KM za troškove vođenja stečajnog postupka i očekujemo da će stečajni sudija Nedeljko Milijević u Banjaluci vrlo brzo, a možda čak do kraja ove godine, da povuče određene poteze na konkretno proglašenje stečaja odnosno imenovanju stečajnog upravnika", naveo je Savanović.

On smatra da je najbolje rješenje u ovom momentu, s obzirom da nema nikakvog pokretanja rada u "Pevecu", da se stečajni postupak što brže odradi i da se radnicima zaključe radne knjižice da bi im bilo omogućeno da se prijave na Zavod za zapošljavanje, odnosno da potraže posao u drugim firmama.

Savanović je naveo da u ovom momentu banjalučki "Pevec", kao pravni subjekt, duguje radnicima tri plate plus poreze i doprinose.

Predsjednik Trgovačkog suda u Bjelovaru Branka Pleskalt u četvrtak je objavila rješenje o pokretanju stečaja u bjelovarskom preduzeću za usluge, proizvodnju i trgovinu "Pevec" koje posluje unutar "Grupe Pevec".

Ukupno dugovanje bjelovarskog "Peveca" iznosi 600 miliona kuna (82,4 milione evra), dok je knjigovodstvena vrijednost imovine 470 miliona kuna (64,5 miliona evra).

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE