• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Krstić spasio "Savu"?

Prehrambena industrija "Sava" iz Bijeljina dobila novog vlasnika- srpskog biznismena Milorada Krstića.

 Krstić spasio "Savu"? Izvor: MONDO

Krstić je najavio da će u srijedu, 30. decembra, početi isplata poljoprivrednim proizvođačima i radnicima ovog preduzeća.

Čestitajući potpisivanje ugovora, premijer Republike Srpske Milorad Dodik istakao je da će Vlada nastaviti saradnju sa "Savom" i da će pomoći u skladu sa svojim mogućnostima - od podsticaja za izvoz do podrške za eventualna kreditna sredstva kako bi se obezbijedila uspješna proizvodnja, te poboljšao i proširio kvalitet rada.

Dodik je rekao da je izvjesno da će 18. januara, prema obećanju novog vlasnika, početi sanacija i opremanje kako bi prehrambena industrija sredinom godine bila stavljena u funkciju u prvoj fazi, te da će, prema ovom ugovoru, biti isplaćeni radnici i poljoprivredni proizvođači.

Navodeći da je potpisivanje ovog ugovora još jedan u nizu uspješnih koraka kojima se rješavaju problemi posustalih firmi i daje im se novi podstrek za proizvodnju i zapošljavanje radnika, Dodik je istakao da je time riješen ogroman problem ne samo za Bijeljinu, nego i za Srpsku.

"Nakon nedavnih dogovora sa biznismenom Krstićem, mislim da možemo biti zadovoljni, jer smo dobili sposobnog i kvalitetnog partnera, koji će zajedno sa svojom kompanijom uložiti sredstva za revitalizaciju i osposobljavanje osnovne funkcije ove firme, a to je poljoprivreda na prostoru Semberije", rekao je Dodik.

Novi vlasnik ovog bijeljinskog preduzeća Milorad Krstić rekao je nakon potpisivanja ugovora novinarima da već početkom iduće godine počinju radovi u pogonima "Save" i da očekuje da će polovinom godine ovu firmu predstaviti kao "funkcionalnu prehrambenu industriju".

On je izrazio zadovoljstvo završetkom poslova u vezi sa ugovaranjem i zahvalio za kvalitetnu saradnju Vladi RS i stečajnom upravniku "Save" Nebojši Matiću, sa kojim je potpisao ugovor o prodaji.

"Zadovoljan sam do sada učinjenim, ali sam svjestan da je mnogo važnije ono što je ispred nas", rekao je Krstić.

Izražavajući zadovoljstvo uspješno završenim poslovima oko ugovora, dosadašnji stečajni upravnik "Save" Nebojša Matić rekao je da je novi vlasnik najavio da će već u srijedu, 30. decembra, biti isplata poljoprivrenim proizvođačima i radnicima, pošto Krstić odmah ulazi u posjed bijeljinske prehrambene industrije, tako da i realizacija ovog ugovora odmah počinje.

Svečanom potpisivanju sporazuma prisustvovali su ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS Radivoje Bratić, kao i notar RS Zoran Malešević, koji je pripremio i sačinio tehnički dio teksta ugovora o prodaji prehrambene industrije "Sava" Bijeljina.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE