• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Drugi dan zbrke na novom terminalu Hitroua

Na londonskom aerodromu "Hitrou" u subotu otkazano 66 letova zbog lošeg funkcionisanja sistema na novootvorenom terminalu 5.

 Drugi dan zbrke na novom terminalu Hitroua Izvor: MONDO

Novi terminal, čija je izgradnja koštala 8,6 milijardi dolara, svečano je otvoren u četvrtak, a ekskluzivno pravo korišćenja ima britanska aviokompanija "Britiš ervejz", podsetio je Rojters.

Međutim, odmah je po otvaranju nastala zbrka pošto je otkazao sistem za preuzimanje i izdavanje prtljaga. Tog dana je otkazano 68, a sledećeg 72 leta.

Iz "Britiš ervejza" je danas rečeno da na novom terminalu trenutno ima oko 15.000 putničkih torbi koje su vlasnici ostavili, bilo zato što su odleteli ne uspevši da preuzmu prtljag ili što nisu više hteli da čekaju svoj prtljag pa su otišli kućama.

Kroz terminal 5 od njegovog otvaranja prošlo je, međutim, bez problema 225.000 torbi, navela je kompanija.

Iako će ukupan broj otkazanih letova tokom vikenda biti verovatno veći od 240, ni to nije tako zabrinjavajuće, kažu u "Britiš ervejzu", jer će biti ostvareno više od 1.100 letova.

Terminal 5 je najveći zatvoreni prostor u Britaniji jer se u njega može smestiti oko 50 fudbalskih igrališta. Izgrađen je upravo da bi se sprečila otkazivanja letova. Iz britanske aviokompanije kažu da su ove početne teškoće kao dečje bolesti koje se moraju preboleti.

(Tanjug)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE