• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Počelo javno saslušanje o prodaji RŽR "Ljubija"

Autori mondo.ba Autori Brankica Spasenić

Odbor za privredu Narodne skupštine RS započeo je u Banjaluci javno saslušanje o prijedlogu odluke Vlade RS o prodaji 64,9 odsto akcija osnovnog kapitala AD Rudnici željezne rude "Ljubija" Prijedor, metodom neposrednog odabira kupca.

 Počelo javno saslušanje o prodaji RŽR "Ljubija" Izvor: Brankica Spasenić/MONDO

Ova tačka inače se nalazi na dnevnom redu 18. redovne sjednice Narodne skupštine RS koja je u toku.

Na javno saslušanje pozvani su predstavnici Vlade RS, oba ponuđača, "Arcelor Mittal" i izraelske firme "Israeli investment group", predstavnici sindikata i malih akcionara, predstavnici grada Prijedora, predsjednici svih poslaničkih klubova i radnih tijela NSRS.

"Javno saslušanje održava se u skladu sa odredbama Poslovnika Narodne skupštine RS. Predsjednik odbora na javno saslušanje ili tematsku sjednicu poziva članove odbora i druge organe i organizacije radi sagledavanja stanja u određenoj oblasti i može zatražiti potrebne analize i izvještaje. Nakon javnog saslušanja, odbor usvaja informaciju i dostavlja je svim učesnicima i predsjedniku Narodne skupštine RS", precizirali su u NSRS.

Radnici RŽR "Ljubija" apelovali su ranije na poslanike u Narodnoj skupštini RS da se izdignu iznad stranačkih interesa kada budu odlučivali o prodaji.

Predstavnici sindikata rudnika Ljubija su podvukli da ukoliko se rudnik proda izraelcima, a vlasti u RS ne budu garantovali radnicima plate, prava i bezbjednost, da će izaći na ulicu.

"Bolje da oni pokažu stranačku neposlušnost, nego mi građansku neposlušnost", kazao je ranije predsjednik Sindikat RŽR Ljubija Milanko Stojnić.

Protiv prodaje izraelcima je i sindikata Arcelor Mittal Zenica, Željeznica RS, te Konfederacija sindikata RS, ali i DNS, koji čini vladajuću većinu u RS.

Danas, uoči javnog saslušanja o prodaji RŽR "Ljubija", Sindikat metalaca rudara RS i Sindikalna organizacija "ArcelorMittal" Prijedor poslali su otvoreno pismo predsjedniku RS, predsjedniku i svim poslanicima Narodne Skupštine RS.

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE