• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Beograd: Hleb poskupeo na 38 dinara

Vekna hleba "Sava" od ponedeljka je skuplja za 15 odsto, pa hleb umesto dosadašnjih 33, košta 38 dinara.

 Beograd: Hleb poskupeo na 38 dinara Izvor: MONDO

Vekna hleba "Sava" koju proizvode Beogradska pekarska industrija i "Klas" od ponedeljka je skuplja za 15 odsto, tako da, umesto dosadašnjih 33 košta 38 dinara, izjavio je direktor tih pekara Momir Lazić.

Ostale vrste hleba tih proizvođača su skuplje za pet do 10 odsto, rekao je Lazić i dodao da je do poskupljenja došlo zbog povećanja "ulaznih troškova" u proizvodnji.

Te dve pekare snabdevaju hlebom oko 20 odsto beogradskog tržišta. Predsednik Unije privatnih pekara Srbije Zoran Pralica je rekao Tanjugu da su neke pekare još pre mesec dana podigle cenu hleba na 33 do 40 dinara, a one koje to još nisu uradile, narednih dana će, u zavisnosti od poslovne politike i zaliha brašna, korigovati cenu hleba.

Prema njegovim rečima, u centralnoj i južnoj Srbiji hleb je poskupeo pre dvadesetak dana i košta od 38 do 40 dinara, jer tamošnji pekari zbog većih transportnih troškova plaćaju brašno dva dinara skuplje, rekao je Pralica.

On je dodao da se u narednom periodu ne očekuje poskupljenje belog peciva, a ukoliko dođe do korekcija cena peciva poskupeće samo lisnata testa i filovana peciva.

I najveće subotičke pekare najavile su da će od 1. aprila povećati cenu hleba, u proseku za 10 odsto.

Fabrika "Fidelinka", koja hlebom i pecivima snabdeva više od 50 odsto stanovništva Subotice, utvrdila je nove cene svih vrsta hleba veće za 10 odsto, dok će cene peciva ostati iste, rečeno je Tanjugu u toj mlinsko-pekarskoj organizaciji.

Najprodavanije vrste hleba poskupeće najviše - u proseku za 20 odsto, tako da će beli hleb od 500 grama koštati 38 dinara, a polubeli će biti 36 dinara.

Poskupljenje su najavili i privatni pekari, kazao je Branislav Borović, predsednik sekcije pekara pri Udruženju zanatlija Subotice i dodao da će hleb do poskupljenja doći zato što su poskupele sirovine.

(Tanjug/www.mtsmondo.com)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE