• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Geneks za Grke preskup, za "geneksovce" ispod cene

Predstavnici grčke "Lampse", koji su se nadmetali za "Geneks", smatraju da je prodajna cena previsoka. Radnici i penzioneri "Geneksa" misle suprotno.

 Geneks za Grke preskup, za "geneksovce" ispod cene Izvor: MONDO

Izvršni direktor grčke kompanije "Lampsa" Nik Dandalos izjavio je da je dostignuta cena od 148,8 miliona evra za imovinu te kompanije u Beogradu previsoka i iznad njegovih očekivanja.

"Mislim da je cena previsoka kada se uračunaju i neophodne investicije. U odnosu na ponuđenu cenu i veličinu hotela koji ima 450 soba smatramo da treba investirati najmanje 20 miliona evra", rekao je Dandalos novinarima. On je izrazio razočarenje što je njegova kompanija izgubila u ovom nadmetanju, ali i dodao da je "Lampsa" i dalje zaintersovana za poslovanje u Srbiji i da će se "svakako vratiti ovde". Dandalos je dodao da ga zanima investiranje u gradske hotele i poslovne centre.

Grčka "Lampsa" nastupila je na nadmetanju u konzorcijumu sa kompanijom "Starvud hotel menadžment", koja upravlja poznatim hotelskim lancima, između ostalih lancima hotela "Šeraton", "Meridijan" i "Vestin", i firmom "Armini enterprajses kompani", ali je izgubila bitku jer je najveću cenu od 148,8 miliona evra izlicitirala firma "NBGP Properties" iz Beograda, u konzorcijumu sa kompanijom "IHG menadžment", cfciji je vlasnik "Delta".

Imovina kompanije "Geneks" u Beogradu je ranije namerno obezvređena i prodata je daleko ispod tržišne cene, izjavila je predsednica Udruženja radnika i penzionera tog preduzeća Zorica Sekulovski.

"Vrednost ove imovine je desetostruko veća, o čemu svedoči i da je svojevremeno jedan kupac iz Dubaija nudio oko 800 miliona evra", navela je Sekulovski i dodala da je ne iznenađuje sled događaja jer je "Mišković još ranije obezvredio svu imovinu 'Geneksa'".

"Zgrade niču, Mišković se i dalje bogati, osamstoti je na svetskoj listi po bogatstvu a 'Geneksovi' radnici ne dobijaju ništa. Ja kao predsednik Udruženja tvrdim da idemo do Suda za ljudska prava u Strazburu i sigurno da je ovo pljačka 'Geneksovog' kapitala", navela je Sekulovski.

Prema njenim rečima, pljačka kapitala je obavljena preko privatizacije i trgovinskih sudova koji su namerno prolongirali procese koje su pokrenuli radnici "Geneksa".

Novi vlasnik "Geneksove" imovine u Beogradu je firma "NBGP Properties" iz Beograda, u konzorcijumu sa kompanijom "IHG menadžment", koja je izlicitirala iznos od 148.800.999 evra. Iza kompanije "NBGP Properties" stoji kompanija "Delta" u vlasništvu Miroslava Miškovića.

(Tanjug/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE