• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Domaći konzorcijum kupio "29. novembar"

Konzorcijumom "Gumela" iz Hajdukova i dve firme iz Bačke Topole, "Agrijakop" i "TPU kompani" kupio je Mesnu industriju "29. novembar"

 Domaći konzorcijum kupio "29. novembar" Izvor: MONDO

Epilog produžetka roka od 30 dana za kupovinu subotičke Mesne industrije "29. novembar" je potpisivanje ugovora sa Agencijom za privatizaciju Srbije i domaćim konzorcijumom, koji predvode "Gumel" iz Hajdukova i dve firme iz Bačke Topole, "Agrijakop" i "TPU kompani".

Ovaj konzorcijum platio je za Mesnu industriju Subotice 100.281 evro. Ugovor je potpisan u petak, a konzorcijum je ponudio i 10 miliona evra za investiranje u modernizaciju pogona ove fabrike.

Novi vlasnik, tročlani konzorcijum, prihvatio je tek minimalne obaveze socijalnog programa za 266 radnika, koliko ih je trenutno zaposleno u firmi.

U saopštenju konzorcijuma ne kaže se da li je u tom minimalnom programu ispoštovan i zahtev radnika da se isplati po 200 evra za 1.300 radnika koji su svojevremeno bili na evidenciji kada je fabrika "29. novembar" otišla u stečaj.

Naime, nedavno je ispostavljen konzorcijumu i zahtev da isplatu ovih potraživanja, od strane bivših radnika "29. novembra", što je u najvećoj meri dovelo i do odlaganja potpisivanja ovog ugovora sa Agencijom na 30 dana.

Inače, prema podacima Agencije za privredne registre, ovo preduzeće je, uprkos tvrdnjama da se radi samo o mrtvom kapitalu, poslovalo u toku pretprošle godine uz dobitak od 133 miliona dinara. Takođe, saopštenje rukovodstva fabrike je da je ukupna aktiva "29. novembra" procenjena na 1,2 milijarde dinara.

(Tanjug/www.mtsmondo.com)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE