• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dinkić: "A-tek" daje prazna obećanja

Ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mlađan Dinkić izjavio je da "A-tek" daje prazna obećanja i da nisu uplatili novac za RTB Bor.

 Dinkić: "A-tek" daje prazna obećanja Izvor: MONDO

"A-tek" nije uplatio ugovorenu sumu za RTB Bor, već je o tome samo slao najave putem saopštenja, zbog čega će biti započeti pregovori sa drugoplasiranim na tenderu - ruskom kompanijom SMR, rekao je ministar.

"Da su uplatili danas novac sasvim sigurno da bi naša odluka mogla biti potpuno drugačija, ali prazna obećanja, najave preko saopštenja, to nije ono što može pomoći Boru, već su to investiranje i zapošljavanje", istakao je Dinkić u izjavi novinarima.

On je rekao da je "A-tek" još u sredu dao usmenu informaciju o tome da su obezbedili novac, "međutim, nama nisu potrebna saopštenja, ako su obezbedili novac zašto ga ne uplate".

Dinkić je ukazao da je drugorangirani SMR ponudio nižu cenu i daleko veće investicije u RTB Bor, ali da mora da "drastično popravi ugovor" ukoliko želi da on bude zaključen.

"Ako je drugorangirani zainteresovan za Bor moraće najpre da produži rok važenja licitacione garancije. Ona ističe u ovom mesecu, to jer ona garancija od deset miliona dolara koju ćemo zadržati od 'A-teka', takvu istu mora da nam produži i SMR", objasnio je on.

Dinkić je ukazao da SMR mora da promeni i svoj predlog da ne garantuje za ekološke štete u Boru jer mora da se drži evropskih pravila u zaštiti životne sredine i, takođe, mora da da garancije da će izgraditi novu topionicu.

"Ukoliko (Oleg) Deripaska želi da ulaže u Bor mora značajno da popravi ugovor. On to može, on ima novca, da li hoće to ćemo da vidimo", naglasio je on.

Dinkić je istakao da nije lako naći dobrog strateškog partnera za Bor, posebno u predizbornom periodu, i "zato ćemo pokušati da u narednom periodu zaključimo dobar ugovor sa drugoplasiranim ili da iskoristimo činjenicu da nikad nije bila veća cena bakra na svetskm tržištu i pokušamo da iz trećeg puta nađemo nekog boljeg partnera".

(www.mtsmondo.com/Tanjug)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE