• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vlada nudi radnicima Magnohroma otpremnine

Radnicima "Magnohroma" ponuđene stimulativne otpremnine od 200 evra po godini radnog staža, o čemu treba da se izjasne do 30. aprila.

 Vlada nudi radnicima Magnohroma otpremnine Izvor: MONDO

Povodom zahteva radnika "Magnohroma" koji su u četvrtak u Beogradu protestovali zbog neisplaćenih zaostalih zarada, u saopštenju Ministarstva ekonomije se navodi da će naplata potraživanja biti obavljena iz sredstava od privatizacije, a da će visina namirenja zavisiti od uspeha tog procesa.

Kako se navodi u saopštenju, radnici koji ne budu do 30. aprila prihvatili predložene stimulativne otpremnine, kasnije neće imati pravo na to, a radnicima koji se prijave za taj program u predviđenom roku, isplata stimulativnih otpremnina obaviće se najkasnije do 10. maja 2008. godine.

Radnicima "Magnohroma" će biti omogućeno povezivanje radnog staža, a kako se navodi, Ministarstvo ekonomije predložilo je taj stimulativni program radnicima imajući u vidu njihov težak materijalni položaj.

U saopštenju se navodi da će "Magnohromu" biti odobrene subvencije u iznosu od 20 miliona dinara mesečno radi pripreme za novi tender u cilju što bolje privatizacije tog preduzeća.

Potraživanja radnika po osnovu neisplaćenih zarada u tom preduzeću imaće jednak tretman kao i u svim ostalim preduzećima u Srbiji, naplata potraživanja obaviće se iz sredstava od privatizacije, a visina namirenja zavisiće od uspeha tog procesa, piše u saopštenju.

Dodaje se da su se predstavnici Ministarstva ekonomije i Ministarstva rada i socijalne politike sastali sa predstavnicima radnika "Magnohroma" i predstavili ta rešenja koja će biti predložena na sledećoj sednici Vlade Srbije.

Ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mlađan Dinkić je na sednici Vlade Srbije u četvrtak usmeno izneo taj predlog i dobio podršku Vlade da se taj predlog stavi na dnevni red sledeće sednice Vlade Srbije, piše u saopštenju.

Više stotina radnika kraljevačkog "Magnohroma" protestovalo je u Beogradu pošto Vlada Srbije nije donela odluku da im isplati oko 450 milion dinara zaostalih zarada.

(Beta/www.mtsmondo.com)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE