• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dinkićev sledeći slalom na Jahorini?

Srbija i Republika Srpska zajednički će finansirati modernizaciju ski centra Jahorina, a u prvoj fazi biće uloženo oko pet miliona evra.

 Dinkićev sledeći slalom na Jahorini? Izvor: MONDO

Ministar ekonomije i regionalog razvoja Mlađan Dinkić je, nakon sastanka sa ministrom trgovine i turizma Republike Srpske Predragom Gluhakovićem, rekao da je dogovoreno osnivanje zajedničkog preduzeća Skijališta Srbije i ski centar Jahorina.

Kako je rekao, prvi potez biće zamena stare žičare i izgradnja nove moderne žičare.

"Skijališta Srbije će finansirati izgradnju žičare, a Jahorina će obezbediti neophodnu infrastrukturu i platiti troškove demontaže stare i izgradnje nove žičare", rekao je Dinkić.

Dinkić je naveo i da će biti uveden integrisan sistem ski pasova, tako da će kupljeni ski pas važiti i za Jahorinu i Kopaonik.

Prema njegovim rečima, na sastanku je dogovoren i završetak uskotračne železnice i produžetak Šarganske osmice, koji bi povezao Mokru goru sa Višegradom. "Pola projekta bi finansirala bi Srbija, a pola Republika Srpska, a ukupna vrednost je 1,5 miliona evra", rekao je Dinkić.

Treći dogovoreni projekat je izgradnja Master plana za Sutjesku i Tjentište, rekao je Dinkić, navodeći da će biti osnovano zajedničko razvojno preduzeće koje će reklamirati taj projekat u inostranstvu i obezbediti strane investicije.

"U Srbiji je turizam shvaćen kao jedna od najvećih razvojnih šansi, u poslednje četiri godine prihod od turizma je rastao godišnje preko 30 odsto, prošle godine prihod je bio 530 miliona dolara, a očekuje se za dve godine preko milijardu dolara", naveo je Dinkić.

Gluhaković je izjavio je da je značajno što je postigunut dogovor u oblastima zimskog i letnjeg turizma, kao i što će Šarganska osmica biti dovedena do Višegrada. "Zajednički cilj je da što više turista dovedemo na ove prostore", rekao je Gluhaković.

(Beta)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE