• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Poslodavci koji otpuste radnike neće dobiti pomoć od Vlade"

Autor mondo.ba/SRNA

Glavni koordinacioni tim apelovao je danas da poslodavci ne otpuštaju radnike i poručio da oni koji to budu činili neće moći da računaju na pomoć institucija Republike Srpske.

 "Poslodavci koji otpuste radnike neće dobiti pomoć od Vlade" Izvor: Mondo/Goran Sivački

Ovo je saopšteno danas iz Biroa Vlade Republike Srpske za odnose sa javnošću.

Glavni koordinacioni tim upoznat je da je Vlada Republike Srpske danas donijela Odluku o načinu izmirenja poreza na dohodak i doprinosa za mart, kao mjeru ublažavanja posljedica i poteškoća koje privredni subjekti imaju u poslovanju usljed ograničenja uvedenih radi sprečavanja širenja virusa korona u Republici Srpskoj i regiji, odnosno kao mjeru sprečavanja otpuštanja radnika i očuvanja radnih mjesta u najugroženijim djelatnostima.

Ovom mjerom planirano je da se pomogne najugroženijim djelatnostima kao što su trgovina, saobraćaj i skladištenje, ugostiteljstvo, te ostale uslužne djelatnosti.

Mondo saznaje: U drugoj polovini marta u RS odjavljeno blizu 2.000 radnika



"Procjena potrebnih sredstava, koja će biti isplaćena iz Fonda solidarnosti, jeste oko 16,5 miliona KM, čime bi bili uplaćeni porez i doprinosi za oko 40.000 radnika", navodi se u saopštenju.

Na sastanku Glavnog koordinacionog tima, koji čine premijer Srpske Radovan Višković, predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović, srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija i ministar zdravlja i socijalne zaštite Alen Šeranić i danas je apelovano da se građani striktno pridržavaju svih preporuka nadležnih instutucija, kada je riječ o zaštiti od virusa korona, kao i na lica kojima je određena kućna izolacija da se strogo pridržavaju propisanih mjera.

Na sastanku je razmatrana trenutna epidemiološka situacija, sprovođenje zaključaka Republičkog štaba za vanredne situacije i drugih institucija, s ciljem suzbijanja virusa korona u Republici Srpskoj, te pomoć privrednim subjektima koji koji imaju poteškoće u poslovanju usljed novonastale situacije.

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Če

Hvala vam na vasoj pomoci, iskusio sam je na svojoj koži!

MONDO REPORTAŽE