• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srušili ste pab? E, sad zidajte - ciglu po ciglu!

Autor mondo.rs

Englezi se ne igraju svojom tradicijom, čak ni onom kafanskom. Preduzimači koji su srušili historijski londonski pab bez dozvole će izgleda morati da ga sazidaju ponovo – ciglu po ciglu.

Nakon rušenja pab "The Carlton Tavern" u Kilburnu u severnom delu Londona, koji je buldozerima sravnjen sa zemljom na užas svog menadžera, digla se medijska "kuka i motika", piše "Indipendent".

Pab je srušen upravo u trenutku kada je bio razmatran kao nacionalno blago drugog stepena, i to je razbesenlo Londonce.

Iz udruženja Istorijska Engleska kažu da je pab bio "zapanjujuće dobro očuvan i spolja i iznutra", pre nego što ga je preuzela izraelska firma CLTX. Nakon što je firmi Vestminstersko veće odbilo da dozvoli preuređenje paba u drugačiji pab i četiri sprata sa stanovima "odozgo", preduzimač je rešio da pab "poravna"!

Ali, što zbog same reakcije javnosti, koja je ovaj čin osudila kao vandalizam, što zbog propisa – Gradsko veće bi moglo da sada natera firmu iz tel Aviva da ponovo izgradi isti pab i vrati ga u prežašnje stanje.

Džon Voker, direktor odeljenja za planiranje u Gradskom veću Vestimstera, kaže da papiri idu u proceduru sledeće nedelje.

Tom Kupli, glasnogoronik Laburstičke partije pri Gradskom veću, kaže da London gubi dobre pabove jer investitori žele da zarade na rastućem tržištu stanova.

Robert Dejvis, zamenik predsedavajućeg Većem rekao je rnaije da je "akcija vlasnika paba skandalozna i da na njega treba udariti svom snagom propisa".

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE