Akcija "Ruben": Predložen pritvor za osam osoba

Autor:

Svih 16 osoba za koje se sumnja da su počinili krivična djela terorizam i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materijala,koja su privedena u Specijalno tužilaštvo RS, ispitano je, a za njih osam je predložen pritvor

0
A- A A+

Protiv njih, Specijalno tužilaštvo preložiće mjeru pritvora, a oni će biti predmet nadležnosti Posebnog odjeljenja za organizovani kriminal Okružnog suda Banjaluka.

Pritvor je predložen za Latifa Hukića, Samira Redžića, Muharema Borovca, Omera Topovčića, Mehmeda Husakovića, Abdulaha Pašića, Alije Plehančića i Ibrahima Turgušića.

Portparol Specijalnog tužilaštva Republike Srpske Dragica Tojagić rekla je Srni da će oni danas biti predati sudiji za prethodni postupak Posebnog odjeljenja za organizovani kriminal Okružnog suda u Banjaluci.

Tojagićeva je dodala da je određivanje pritvora predloženo zbog bojazni da će osumnjičeni uništiti, sakriti i izmijeniti ili falsifikovati dokaze ili tragove važne za krivični postupak, zbog bojazni da će ometati krivični postupak uticajem na svjedoke, saučesnike ili prikrivače, kao i zbog same težine krivičnog djela.

Policijski službenici Uprave za borbu protiv terorizma i ekstremizma MUP-a, uhapsili su 31 osobu iz Banjaluke, Gradiške, Šipova, Prijedora, Novog Grada, Kozarske Dubice, Teslića, Doboja, Vukosavlja, Višegrada, Srebrenice i Vlasenice.

Pretresene su 32 lokacije, a policija je kod uhapšenih pronašla oružje, municiju, pancire, uniforme, propagandni materijal, zastave sa arapskim natpisima. Izuzeti su i računari, kao i njihovi mobilni telefoni.

Izvor: YouTube

Ostale vijesti