NSRS: Prihvaćeno zaduženje za auto-put

Narodna skupština RS je danas, glasovima poslanika skupštinske većine, prihvatila odluku da se RS zaduži kod Evropske investicione banke za finansiranje nastavka izgradnje auto-puta Banjaluka - Doboj.

1
A- A A+
vučić, dodik, autoput, 9. januar, otvaranje Foto: Vedran Ševčuk, mondo.ba

Pomoćnica ministra saobraćaja i veza RS Nataša Kostić je ranije kazala da je neophodno dodatno zaduženje kod EIB-a u iznosu od 47 miliona evra, ali i EBRD-a za još 10 miliona evra radi završetka radova na ovom autoputu.

Opozicija je tokom skupštinske rasprave oštro kritikovala ovo zaduženje, ali i činjenicu da je ova tačka po hitnom postupku uvrštena na dnevni red aktuelnog zasjedanja.

Poslanici vladajuće većine u skupštini RS predložili su sinoć zaključak kojim se obavezuje Vlada RS da u roku od 30 dana obavijesti parlament o tome koliko je sredstava preduzeće "Auto-putevi Srpske" uložilo u projekat izgradnje auto-puta Banjaluka-Doboj.

"Narodna skupština obavezuje Vladu RS da s ciljem informisanja poslanika i javnosti o cijeni izgradnje kilometra tog auto-puta, u roku ne dužem od 30 dana, obavijesti parlament o iznosu sredstava koja su „Auto-putevi Srpske“ uložili u projekat auto-puta u dužini od 72 kilometra i to eksproprijacijom, izradom projektne dokumentacije i drugim troškovima", navodi se u zaključku.

Ostale vijesti