Urađena nova obdukcija tijela Davida Dragičevića

Autor:

U Zavodu za sudsku medicinu RS danas je izvršena ponovna obdukcija tijela Davida Dragičevića, a obdukcioni nalaz će biti dostavljen porodici, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Srpske.

0
A- A A+
David Dragičević, Banjaluka, Banjaluka Foto: MONDO/ Vedran Ševčuk


U saopštenju se ističe da su uzeti dodatni uzorci za analizu i da je obdukciju izvršio specijalista sudske medicine Ivica Milosavljević iz Beograda.

Pukovnik Ivica Milosavljević u Banjaluku je došao na poziv Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske, a u saradnji sa Ministarstvom odbrane Srbije i Vojnomedicinskom akademijom iz Beograda.

Milosavljević je načelnik Odjeljenja za sudsku medicinu Instituta za patologiju i sudsku medicinu Vojnomedicinske akademije u Beogradu sa dugogodišnjim iskustvom i predsjednik Vrhovnog suda časti Lekarske komore Srbije.

Prethodnu obdukciju obavio je patolog u Zavodu za sudsku medicinu Republike Srpske Željko Karan koji je rekao da je smrt nastupila utapanjem, ali da su od nastradalog Dragičevića uzeti uzorci krvi i urina u slučaju da dođe do dodatnih istraživanja.

Tijelo Davida Dragičevića, čiji je nestanak policiji prijavljen 18. marta,
pronađeno je 24. marta na lokaciji gdje se rječica Crkvena uliva u Vrbas u neposrednoj blizini tvrđave Kastel u Banjaluci.

Za mladićem su, uz policiju, tragali njegovi članovi porodice i brojni sugrađani.

Ostale vijesti