Pokrenuti procesi protiv RTRS-a, ATV-a i Hajata

Autor:

Regulatorna agencija za komunikacije (RAK) BiH pokrenula je po službenoj dužnosti postupke protiv RTRS-a, Alternativne televizije i televizije Hajat jer je preliminarno ustanovila da je došlo do mogućeg kršenja pravila i propisa Agencije

0
A- A A+
TV, program, TV program, televizija, televizije, televizijski program Foto: MONDO/Mario Milojević - ilustracija

Agencija je na osnovu monitoringa od 7. do 20. septembra preliminarno ustanovila da je došlo do mogućeg kršenja pravila i propisa, kao i izbornih propisa, te je po službenoj dužnosti pokrenula postupke, saopšteno je iz RAK-a.

"Agencija će nastaviti sa monitoringom programa po službenoj dužnosti, te će blagovremeno obavijestiti javnost o svim pokrenutim postupcima, kao i o njihovom ishodu, a s ciljem osiguranja pravičnog i fer izvještavanja pružalaca medijskih usluga tokom predizborne kampanje", navedeno je u saopštenju.

RAK je još jednom pozvao sve nosioce dozvola da se tokom predizborne kampanje strogo pridržavaju pravila i propisa Agencije, odredaba Izbornog zakona BiH i Pravilnika o medijskom predstavljanju političkih subjekata u periodu od dana raspisivanja do dana održavanja izbora.

U saopštenju se podsjeća da RAK, kako je i najavljeno na početku predizborne kampanje za Opšte izbore 2018. godine, vrši stalni monitoring informativnih i izbornih TV programa stanica s ciljem provjere poštivanja pravila i propisa Agencije, kao i poštivanja odredaba Izbornog zakona BiH i Pravilnika o medijskom predstavljanju političkih subjekata u periodu od dana raspisivanja do dana održavanja izbora.

Ostale vijesti