Banjaluka: Sedam osnovaca pretukli vršnjaka

Autor:

Banjalučka policija pokrenula je istragu nakon brutalnog premlaćivanja petnaestogodišnjeg učenika u blizini Osnovne škole “Ivo Andrić”.

Banjaluka: Sedam osnovaca pretukli vršnjaka Foto: Vesna Kerkez, mondo.ba

Petnaestogodišnjaka, inače učenika Osnovne škole “Miloš Crnjanski” pretukla su čak sedmorica učenika OŠ “Ivo Andrić”, piše Srpskainfo. O slučaju je obaviještena policija, a pomoć dječaku ukazana je u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske. Dječaku su konstatovane brojne povrede glave i tijela.

U OŠ “Ivo Andrić” potvrdili su da su u incidentu učestvovali učenici sedmog, osmog i devetog razreda njihove škole, te da se preduzimaju sve mjere u cilju sankcionisanja odgovornih.

"Tuča se dogodila 25. januara ove godine oko 12:30 izvan kruga škole, ali su bezbjednosne kamere zabilježile sve. Sedmorica učenika naše škole tukla su učenika devetog razreda Osnovne škole “Miloš Crnjanski”, objasnili su u OŠ “Ivo Andrić” dodavši kako je incident šokirao sve zaposlene.

"Preduzimamo sve mjere u skladu sa zakonom, a biće obavljen i razgovor sa svim učesnicima, nakon čega će biti donesene određene disciplinske mjere", pojasnili su u školi.

Portparol Policijske uprave Banjaluka Marija Markanović izjavila je da su maloljetnici saslušani u prisustvu roditelja.

"Protiv odgovornih maloljetnika nakon kompletiranja predmeta biće podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnoj postupka", navela je Markanovićeva.

Prekršajni postupak biće pokrenut i protiv roditelja maloljetnika.

Ostale vijesti