• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jeremić: Potpisivanje SSP istorijski trenutak

Šef srpske diplomatije Vuk Jeremić ocenio je kao "istorijski trenutak" odluku ministara EU da danas potpišu SSP sa Srbijom.

 Jeremić: Potpisivanje SSP istorijski trenutak Izvor: MONDO

Jeremić je naglasio da je EU time otvorila vrata za članstvo Srbije, "što treba da potvrde i srpski građani na izborima 11. maja".

Šefovi diplomatija EU su spremni da potpišu taj sporazum sa Srbijom i "posle toga nema povratka nazad", rekao je Jeremić.

"Sporazum će danas biti potpisan i građani Srbije će na izborima odlučiti i formalno da li ovu ponudu Evropske unije žele da prihvate", rekao je Jeremić.

Zamoljen da objasni kako gleda na to što sporazum neće odmah biti i primenjen, jer je za to naknadno potrebna ocena EU, srpski ministar je objasnio da je "najvažnije da će sporazum biti potpisan i da stupa na snagu".

"Puna primena tog sporazuma, što predstavlja sastavni deo naših evropskih integracija, u svakom slučaju će biti odlučena na izborima 11.maja", rekao je Jeremić.

Zamoljen da kaže kakvi su izgledi da Srbija ispuni uslove saradnje s Haškim sudom, na način kako to traži Holandija, Jeremić je odgovorio da su srpske vlasti i do sada u punoj meri sarađivale sa tim sudom.

"Srbija će sve uslove ispuniti ukoliko se potvrdi sadašnja politika vlade, a to je da, pored očuvanja teritorijalnog integriteta i suvereniteta zemlje, kao vrhunskog nacionalnog interesa, bude nastavljena evropska integracija zemlje, za šta je saradnja s Haškim sudom jasan politički uslov", rekao je Jeremić.

Tu saradnju će Srbija nastaviti "i pored toga što nam se uopšte ne dopada ono što se tamo dešava", rekao je Jeremić i podsetio na oslobađanje od optužnice Ramuša Haradinaja.

"Mi politički ostajemo posvećeni toj saradnji, ne samo zbog uslovljavanja, već zbog nas samih i odnosa u regionu i nastavka evropskih integracija naše zemlje", rekao je šef diplomatije Srbije.

(www.mtsmondo.com/Beta)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE