• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stanić: Stanivuković ne zna kako izgleda fakultetska diploma

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Šef Kluba odbornika Ujedinjene Srpske u Skupštini grada Banjaluka Neven Stanić ocijenio je danas da su izjave gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića o Stanićevoj diplomi klevetničke.

 Stanić: Stanivuković ne zna kako izgleda fakultetska diploma Izvor: Mondo - Vedran Ševčuk

Stanić je rekao je danas da je diplomu magistra međunarodnih odnosa časno stekao na prestižnom Univerzitetu u Jorku, te ocijenio kao klevetničke nedavne izjave gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića da je taj dokument, navodno, sporan.

Stanić je rekao na konferenciji za novinare u Banjaluci da je apsurdno da neko ko kao Stanivuković ima diplomu srednje škole na ovaj način komentariše nečije diplome.

"Stanivuković kao srednjoškolac ne zna kako izgleda diploma fakulteta, a kamoli magistra ili doktora nauka. I on se kao maturant gimnazije našao da osporava validnost moje diplome, zvanja, znanja i obrazovanja, i da blati moje ime. To predstavlja nakaradni sistem u kome bi se neznanje cijenilo više od znanja, što neću dozvoliti jer je obrazovanje jedan od stubova našeg društva i nešto što Stanivuković nema", naveo je Stanić.

Pročitajte i ovo

On je istakao da je njegova diploma potpuno validna i javna, te napomenuo da je osnovne studije završio na Američkom univerzitetu u BiH, koji ima ispostavu i u Banjaluci.

Stanić je podsjetio da je Univerzitet u Jorku rangiran u prvih 100 univerziteta u svijetu, te da je ta obrazovna ustanova uvažila i priznala njegovu diplomu koju je stekao na osnovnim studijama.

"Rekao bih i da će Banjalučani ubrzo Stanivukovića ganjati kao zeca zbog neispunjenih obećanja poput onih za besplatne udžbenike, autobuske karte i slično. Zaboravljaju da Banjaluka nije privatna firma gradonačelnika i da skupštinska većina, takođe, ima legitimitet da donosi odluke", rekao je Stanić.

On je dodao da je u prethodnom mandatu bio načelnik gradskog Odjeljenja za kulturu, turizam i socijalnu politiku, te da iza njega stoje vidni rezultati.

"Izborio sam se za veća sredstva za kulturu, nacionalne manjine, vjerske zajednice, kulturno-umjetnička društva, nevladin sektor. U turizmu sam znatno povećao prihod od boravišne takse, povećao sam broj smještajnih kapaciteta, i to dovoljno govori o mom znanju, zvanju i obrazovanju", rekao je Stanić.

On je osporio rad Stanivukovićevog Tima za reviziju, navodeći da u njemu ne postoje ovlašteni revizori.

"Ime Dijane Cvijić, šefa tog tima, nije navedeno ni u jednom registru kao licenciranog, ovlaštenog i registrovanog revizora. Postavlja se pitanje stručnosti i svega što se dešava u tom timu", rekao je Stanić.

Povezano

Još iz INFO

Komentari 5

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Zole

Izgleda da vama Draško smeta zato što vas je počešo tamo gde vas najviše svrbi,u kriminal i korupciju

Darko

Nema dok narod neustane na oplete po politicarima jer nema njih koji nisu zasluzili pogotovo ovi sa kupljenim diplomama sto se tice Draska I njegove skole vidjecemo tesko da moze biti gori od ovih ŠKOLOVANIH

Mimi

Bar nije kupio diplomu na ptivatnom fakultetu. Nigde ne pise da gradonacelnik mora da ima fakultet!! A koliko je samo mladih otislo zato sto nisu imali posao, a mucili se na drzavnim fakultetima, a neko dodje i iskesira i zavrsi fakultet preko noci!?

Vetgo

@Mimi I takvi dobiju posao odmah i normalno ne znaju da rade i kako da tu drzava napreduje

Neko

@Mimi Izvor Buka magazin 17.04.2012. Univerzitet ogrezao u korupciju! Momir Ćelić, profesor Elektrotehničkog fakulteta u Banjaluci, kaže da nije optimista po pitanju rešavanja problema korupcije na banjalučkom Univerzitetu jer su, prema njegovim rečima, najodgovorniji ljudi na univerzitetu, na čelu s rektorom Stankom Stanićem, duboko ogrezli u korupciju! 26.01.2006. Kada su 2002. godine studenti Poljoprivrednog fakulteta u Banjoj Luci poslali anonimne prijave dekanatu tvrdeći da profesori naplaćuju ispite, 12 profesora je izgubilo posao. I JOŠ MNOGO, MNOGO, MNOGO......... A TI PRIČAJ O POŠTENJU NA BANJALUČKOM UNIVERZITETU!!!!!!!!!!!!!!!

MONDO REPORTAŽE