• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đajić: Novac od Grada Banjaluka sam tražio za unapređenje rada UKC-a

Autor Dušan Volaš

Generalni direktor UKC RS Vlado Đajić izjavio je da je od banjalučkih gradskih vlasti tražio da rezervišu sredstva za unapređenje rada zdravstvenih radnika, a ne, kako to tvrdi gradonačelnik Draško Stanivuković, za povećanje plata medicinarima ili za gradnju garaža

 Đajić: Novac od Grada Banjaluka sam tražio za unapređenje rada UKC-a Izvor: Srna

Đajić je ocijenio da "Stanivuković i njegovi saradnici nastavljaju hajku i napade" na njega samo zbog toga što želi da najbolji mogući način liječi građane.

On je rekao novinarima u Banjaluci da je od grada traženo da se rezervišu sredstva ukoliko se pandemija virusa korona pogorša i ako bude potrebno da se pacijenti liječe u halama, fiskulturnim salama i drugim objektima.

On je rekao da su na tom planu tražena sredstva za unapređenje rada zdravstvenih radnika, odnosno kupovinu određenih aparata i skupih lijekova, te demantovao posljednje navode Stanivukovića i njegovih saradnika da je pomenuti novac tražen za povećanje plata zdravstvenih radnika ili za gradnju garažnog kompleksa kod UKC-a.

"Taj kompleks se gradi sredstvima Vlade Srpske, kao što se planiraju graditi i Medicinski fakultet i Medicinska škola. Kada bismo sada zaustavili gradnju pomenutog kompleksa, ne bismo mogli da ta posebna sredstva upotrijebimo za dnevno poslovanje UKC-a. Ponavljam, to su sredstva Vlade", istakao je Đajić.

On navodi da bi Stanivuković, kao prvi čovjek gradskog Štaba za vanredne situacije, morao da zna koliko je danas zaraženih, oboljelih i umrlih u Banjaluci.

"Ali on to nije znao da odgovori vama, novinarima", rekao je Đajić.

Đajić, koji je privremeni predsjednik Gradskog odbora SNSD Banjaluka, rekao je nedavno da su troškovi pandemije veliki, te da bi grad morao da učestvuje u finansiranju troškova pandemije.

"U predloženom gradskom budžetu nismo vidjeli stavku koja se odnosi na to ukoliko se naši građani budu morali liječiti u dvoranama, halama i ako budemo morali povećavati kapacitete, te primati nove radnike i kupovati lijekove", ukazao je tada Đajić.

On je ocijenio da će u gradskom budžetu morati biti izdvojeno najmanje 10 miliona KM za pomoć za liječenje građana u toku pandemije virusa korona.

Srna

Možda će vas zanimati

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE