• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Geno: Rezolucija 1244 i dalje na snazi

Šef za mirovne operacije UN Žan Mari Geno rekao je u razgovoru sa Vojislavom Koštunicom rekao da je Rezolucija 1244 UN još na snazi.

 Geno: Rezolucija 1244 i dalje na snazi Izvor: MONDO

Šef za mirovne operacije UN Žan Mari Geno rekao je da je bitno da u saradnji sa Beogradom budu pronađena praktična rešenja kako bi bili obezbeđeni mir i sigurnost na Kosovu i Metohiji.

Kako se navodi u saopštenju Vlade Srbije, Geno je u razgovoru sa premijerom Vojislavom Koštunicom rekao da je Rezolucija 1244 UN o Kosovu još na snazi.

Koštunica je ponovio da je Kosovo i Metohija, saglasno Povelji UN, Rezoluciji 1244 i Završnom helsinškom aktu sastavni i neotuđivi deo Srbije.

Predsednik vlade je dodao da se mora poštovati Rezolucija 1244 i naveo da je misija EU na Kosovu nelegalna i protivpravno prisutna na teritoriji Srbije.

Prema njegovim rečima, proglašavanjem jednostrane nezavisnosti Kosova grubo su prekršeni principi međunarodnog prava i Srbija nikada neće priznati taj čin.

Koštunica je naveo da i "ogromna većina članica UN nije priznala lažnu državu Kosovo već da više od 150 zemalja članica UN priznaje Srbiju u njenim legitimnim državnim granicama".

(Beta/www.mtsmondo.com)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE