• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kolegijum odlučio: Posebna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske 15. septembra

Autor Dušan Volaš

Posebna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske biće održana 15. septembra u 12 časova, odlučeno je na Kolegijumu parlamenta Srpske.

 Kolegijum odlučio: Posebna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske 15. septembra Izvor: Mondo - Vedran Ševčuk

Narodna skupština Republike Srpske razmatraće 15. septembra u Banjaluci na posebnoj sjednici Prijedlog zakona o zaštiti i očuvanju i upotrebi jezika srpskog naroda i ćiriličnog pisma po hitnom postupku, najavio je predsjednik parlamenta Republike Srpske Nedeljko Čubrilović.

Nakon sjednice skupštinskog Lolegijuma u Banjaluci Čubrilović je rekao novinarima da je posebno zasjedanje Narodne skupštine zakazano na zahtjev Vlade Republike Srpske.

Čubrilović je rekao da će Narodna skupština na redovnoj sjednici, koja je zakazana za 28. septembar, po hitnom postupku, razmatrati Prijedlog rebalansa ovogodišnjeg budžeta Republike Srpske.

On je rekao da redovna sjednica ima 28 tačaka dnevnog reda, među kojima su Prijedlog zakona o izmjenama zakona o izvršenju budžeta za ovu godinu po hitnom postupku, Prijedlog zakona o izmjenama zakona o zaduživanju, dugu i garancijama Republike Srpske.

Na dnevnom redu su i Prijedlog zakona o zaštiti od uznemiravanja na radu, Prijedlog zakona o izmjeni zakona o sjemenu poljoprivrednog bilja i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama zakona o zaštiti potrošača u Republici Srpskoj.

Čubrilović je naveo da su na dnevnom redu i nacrti zakona o fiskalizaciji, o obnovljivim izvorima energije, o obrazovanju odraslih, o muzejskoj djelatnosti, te nekoliko prijedloga odluka.

Redovna sjednica zakazan je za 10.00 časova, a posebna za 12.00 časova.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE