• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Banjaluka: Odbornici na pauzi, a nisu se pomakli sa „mrtve tačke“

Autor Nikolina Damjanić

Više od četiri časa u sali Skupštine grada Banjaluka pred odbornicima je četvrta tačka dnevnog reda koja se odnosi na Nacrt rebalansa budžeta.

 Banjaluka: Odbornici na pauzi, a nisu se pomakli sa „mrtve tačke“ Izvor: Mondo - Nikolina Damjanić

Novinarima se na pauzi obratio gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković koji je ocijenio rad Skupštine grada od jutros.

„Četiri sata diskusije nijedna sugestija na Nacrt nije bila. Ništa nije bilo da se doda na to šta smo pogriješili. Očekivao sam da će diskusija ići brže“, kaže Stanivuković.

Dodaje da, ipak, očekuje usvajanje Nacrta rebalansa budžeta.

Pročitajte i ovo

„Ja sam ponosan na Nacrt rebalansa budžeta koji oslikava naše politike. Dom zdravlja je od nas dobio najveću podršku od kad postoji u iznosu od 2,5 miliona maraka, zatim tu je podrška vrtićima. Riješite tu politiku i oni o tom nemaju šta da kažu. Čekamo odluku Ustavnog suda za drugu vrstu podrške, nemamo drugog izlaza. Rekao sam da se mora usvojiti, ali ako neko želi drugačiju raspodjelu i to je u redu. Ako se ne usvoji, propada 17 miliona namijenjenih građanima. Mi smo od njihovih amandmana usvojili i više nego što su tražili. Emisija obveznica je mnogo povoljnija, očekujem da će odbornici podržati put kroz Motike, Šargovac, ambulantu u Dragočaju koja je time predložena. Imam ljudsko očekivanje da će biti prihvaćeno“, poručio je Stanivuković.

Napomenuo je da Grad iz rebalansa vraća 1,5 miliona maraka za modernizaciju puteva.

„Ovo je jedan sveobuhvatan budžet“, zaključio je Stanivuković.

Sjednica je jutros mahom protekla u verbalnoj raspravi Stanivukovića i odbornika SNSD, Srđana Amidžića. Amidžić je kritikovao gradsku administraciju jer ignoriše amandmane skupštinske većine, usvojene zajedno sa budžetom u aprilu, koji su podrazumijevali isplatu porodiljama, zdravstvenim radnicima i odvajanje sredstava za boračke kategorije. Dalja rasprava prebacila se na stranačko zapošljavanje i privatnu imovinu.

Nakon redovne pauze, planirano je da odbornici rade do 19 časova.

Povezano

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE