• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Skupština bez kvoruma, zakazan sastanak: Stanivuković i Ilić utvrdili da se ovako više ne može

Autor Nikolina Damjanić

Odbornici skupštinske većine nisu se jutros pojavili na zakazanoj sjednici gradske skupštine pa se ona nije mogla održati jer nije bilo potrebnog kvoruma, ali su gradonačelnik Stanivuković i predsjednik Skupštine grada Ilić postigli dogovor o zakazivanju nove sjednice.

 Skupština bez kvoruma, zakazan sastanak: Stanivuković i Ilić utvrdili da se ovako više ne može Izvor: Mondo - Nikolina Damjanić

Predsjednik Skupštine Mladen Ilić objavio je da se novo zasjedanje odlaže za ponedjeljak 11. oktobra.

"Iz kabineta gradonačelnika jutros je stigao poziv na sastanak na kome smo utvrdili da se ovakav sistem rada ne može nastaviti", kaže Ilić.

Pozvao je ostale odbornike u skupštini da prisustvuju sastanku koji će se održati ove sedmice gdje će se utvrditi dalji načini rada.

Komentarišući naredne sjednice, Ilić je dodao da će uskoro doći i decembarska sjednicas koja je ujedno i posljednja za ovu godinu.

"Ja želim da izbjegnem situaciju bilo kakvog privremenog finansiranja i drugih scena kao što smo nažalost imali početkom ove godine i da na neki način Banjaluku uvedemo u neke nove tokove rada", kaže Ilić.

Istakao je da neće biti moguće ispunjenje svih zahtjeva koje gradonačelnik ima, ali da će se pokušati naći najbolje moguće rješenje.

" Mislim da je vrijeme da se spusti lopta i da pronađemo zajendički jezik što znam da neće biti lako. Pokušaće se pronaći zajednički jezik, jer je to jedino rješenje za grad Banjaluku",  poručio je on.

Gradonačelinik Banjaluke Draško Stanivuković izrazio je zadovoljstvo jutrašnjim sastankom sa predsjednikom skupštine Mladenom Ilićem.

"Shvatam razloge važnosti sjednice, a ako bude prolingirana neće doći do rebalansa budžeta i usvajanja svih važnih tačaka'', kaže Stanivuković.

Gradonačelnik je dodao da pored rebalansa budžeta koji je bio jedna od glavnih tema jutrošnjeg sastanka, pričali su i o emisiji obveznica i amandmanima.

"Uskladićemo ritam rada, ako želimo da dođemo do prijedloga rebalansa budžeta i prijedloga budžeta za narednu godinu, te i ovu kandidatsku godinu privedemo kraju", kaže Stanivuković.

Stanivuković je takođe pozvao i ostale odbornike da prisustvuju sastanku prije početka sjednice.

"Sve što smo nas dvojica dogovorili volio bih da čuju i ostali," poručio je on.

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE