• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Džaferović: Institucije BiH ne smiju biti uslovljene ničim i ni od koga

Autor Dragana Božić

Član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović izjavio je večeras da je za sve u BiH najbolje okrenuti se rješavanju 14 prioriteta iz Mišljenja Evropske komisije i programu reformi, te da sva pitanja treba rješavati u institucijama BiH.

 Džeferović se sastao sa Stjuartom Pičom Izvor: FENA/Harun Muminović

Džaferović je, nakon sastanka Predsjedništva sa specijalnim izaslanikom premijera Velike Britanije za zapadni Balkan Stjuartom Pičom, rekao novinarima da institucije BiH ne smiju biti uslovljene ničim i ni od koga.

"Niko nema pravo da blokira njihov rad. Ono što sam takođe rekao je da BiH treba nastaviti prije blokada, 14 prioriteta, program reformi, to bi bilo najbolje za sve nas u ovoj zemlji", rekao je DŽaferović.

On je rekao da je Predsjedništvo BiH na sastanku dobilo uvjeravanja da "Britanija ostaje dosljedna stavovima o očuvanju teritorijalnog integriteta BiH", ali i o ostanku Eufora.

Džaferović je rekao da se treba ojačati međunarodno vojno prisustvo, te da bi to bio mali napor kako bi se postigao veliki cilj, kao i da vjeruje da će Dejton biti u punoj primjeni.

Komentarišući sastanak članova Predsjedništva BiH sa predsjednikom Mađarske Janošom Aderom, Džaferović je rekao da je to bio prijateljski sastanak na kojem nije bilo riječi o situaciji u BiH, već da su u fokusu bili odnosi dvije zemlje.

"Specifično smo govorili o borbi protiv pandemije, migrantskoj situaciji, ali i natalitetnoj slici u regionu", rekao je Džaferović. 

(Srna)

Pročitajte i ovo

Još iz INFO

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Bj

Niko nema pravo otimati Srbima ono što im pripada a ti i ostali to pokusavate i jos kao da prijetiš Srpskom narodu.

Zi

Sve dok ide naruku to sto su visoki predstvnici radili za vas i u vasu korist,bilo je dobro.Dok su na silu otimali nadležnosti od Republike Srpske a sada,kad se traži ,da se te iste nadležnosti vrate Republici Srpskoj,vi upomoc zovete sve,širom svijeta,one koje ste debelo platili,da pomognu u otimanju od Srpskog naroda i još Srbe krivite.Sram vas bilo,znamo da nemate obraza,jer ste to dokazali i za vrijeme rata a i posle.

MONDO REPORTAŽE