• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Portparol Evropske komisije odbacio navode sarajevskih medija i političara: Stav EU u pogledu sjednice NSRS jasan

Autor Dragana Božić

Portparol Evropske komisije Peter Stano odbacio je navode sarajevskih medija i političara o navodnom dogovoru komesara EU za proširenje Olivera Varheljija i vlasti Republike Srpske o održavanju posebne sjednice Narodne skupštine Republike Srpske.

 Evropska komisija o pisanju sarajevskih medija Izvor: Envato

"Stav EU u pogledu sjednice Narodne skupštine Republike Srpske održane 10. decembra jasno je izražen u izjavama komesara Varheljija tokom posjeta BiH. Kako je ranije istakao komesar Varhelji, rušenje državnih institucija odvela bi BiH dalje od usklađivanja s pravnom stečevinom EU i stavila bi put u EU na čekanje", rekao je Stano za Radio Slobodna Evropa.

Stano je ponovio da je EU nedvosmisleno opredijeljena za teritorijalni integritet i suverenitet BiH, jasnu i vjerodostojnu evropsku perspektivu zemlje, kao i za olakšavanje dijaloga i rješavanje trenutne političke krize, a bilo kakve tvrdnje o suprotnom ne odgovaraju istini.

Nakon pisanja sarajevskih medija da je Varhelji krajem novembra dogovorio sa srpskim članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom održavanje posebne sjednice Narodne skupštine Republike Srpske, potpredsjednik SDA Adil Osmanović je u tom kontekstu pomenuo mađarskog premijer Viktora Orbana i rekao da je očigledno da se Mađarska duboko miješa u unutrašnje stvari BiH. 

(Srna)

Pročitajte i ovo

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE