• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Velji dosta svega, neće u ministre

Neću više da budem ministar, idem u poslanike, ali najbolja vlada bila bi ona sastavljena od narodnjaka, socijalista i radikala, tvrdi Velimir Ilić.

 Velji dosta svega, neće u ministre Izvor: MONDO

Lider Nove Srbije Velimir Ilić, u svom prvom oglašavanju posle izbora, tvrdi da neće biti ministar u novoj vladi ni ukoliko je budu sastavljali "narodnjaci" sa radikalima i socijalistima.

"Dosta mi je ministrovanja! Umorio sam se od svega. Imao sam puno planova, a šta sam na kraju dobio?! Samo su me napadali i kritikovali. Svaka budala je šiljila na mene kad god je stigla... Zato sam odlučio da ubuduće samo vodim svoju stranku i budem poslanik u Skupštini" rekao je Ilić u intervjuu za "Press".

On je odbacio priče koje su se pojavile u javnosti da se razišao sa Vojislavom Koštunicom i da zbog toga neće prihvatiti ministarsku funkciju.

"Voja je bio i ostao moj bliski prijatelj i saradnik. Ako "narodnjaci" uđu u vladu, ne isključujem mogućnost da neko iz Nove Srbije bude ministar, ali ja to sigurno neću više biti", objašnjava Ilić i dodaje da ne učestvuje u pregovorima o vladi, koje su započeli Koštunica i Tomislav Nikolić. On napominje da bi najbolje bilo da se sastavi nacionalna vlada, ali da, što se tiče "narodnjaka" o svemu odlučuje Koštunica.

Iliću ne smetaju ni izjave Tomislava Nikolića da će, kada preuzme vlast, da ga uhapsi.

"Ma, to je Nikolić govorio u političke svrhe. On i ja se dugo poznajemo, čak smo i neke Nove godine ranije čekali zajedno. Nije Toma loš, on je moj Šumadinac! I ja ga veoma poštujem", kaže Ilić, koji smatra da bi svaka druga vlada osim one koju bi formirali DSS-NS sa SRS i SPS-PUPS - JS, bila promašaj.

"Takva vlada bi bila mnogo stabilnija od ostalog "bućkuriša". Zamislite samo Tadića, Čedu, Čanka, Dinkića i ostale na jednom mestu! Svi bi tu udarali u svoju ploču. Iskustvo DOS-a sa toliko lidera i liderčića pokazalo je da mala bara sa puno krokodila nema perspektivu! Molim vas, pa zar vi zaista mislite da Čanak, koji sanja republiku Vojvodinu, i Čeda, kome ne smeta otimanje Kosova, mogu u istu vladu sa Tadićem?! Takva vlada bi bila propast za Srbiju", tvrdi Ilić

On je izrazio sumnnu u reči Borisa Tadića da nije zainteresovan za vladu u kojoj bi sarađivao sa LDP-om i optužio "evropski tabor" da je pre izbora pokušao da ga privoli na svoju stranu, ne štedeći ponude.

"Sada kad vidim ko je sve uz Borisa, znam da nisam pogrešio, a moram da kažem, nudili su mi sve i svašta! Kule i gradove, samo da izdam Voju... Ma, oni ništa dobro neće doneti Srbiji", tvrdi Ilić.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE