• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stanivuković se sastaje sa Kristijanom Šmitom u Banjaluci

Autor Nikolina Damjanić

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković rekao je danas da će se odazvati na sastanak sa Kristijanom Šmitom, koji će se održati iduće sedmice u Banjaluci.

 Draško Stanivuković Izvor: Mondo - Vedran Ševčuk

Stanivuković je rekao da Banjaluka treba biti mjesto razgovora.

"Gospodin Šmit me zvao za jedan sastanak naredne sedmice. Iskazao sam otvorenost da razgovaramo, da iskažemo svoje mišljenje. Mislim da je dobro da razgovaram sa njim u Banjaluci i da se čuje jasan stav", rekao je Stanivuković.

Dodao je da ne treba bježati od problema.

"Iz Banjaluke će doći jedan patriotski osviješćen stav. Poštovaće se svi zaključci sa Narodne Skupštine Srpske. Republika Srpska ne smije biti izolovano ostrvo, moramo graditi mostove.Cijeli svijet je na geopolitičkom raspeću.Samim tim, su i Srbija i Republika Srpska su na političkom raspeću", rekao je Stanivuković.

Podsjećamo, visoki predstavnik Kristijan Šmit, kojeg ne priznaje Republika Srpska, prošle sedmice je  iskoristio Bonska ovlaštenja i suspendovao Zakon o nepokretnoj imovini koji je Narodna skupština RS usvojila na sjednici 10.februara. 

Stanivuković: Nismo dobili zahtjev za održavanje skupa "Sloboda"

Ova odluka je izazvala oštre reakcije političara u Srpskoj, ali i BORS-a koji je u srijedu, 20. aprila, na Trgu Krajine u Banjaluci najavio veliki narodni skup pod sloganom "Sloboda".

Kako kažu predstavnici Boračke organizacije Srpske, cilj skupa je borba za očuvanje odluka koje donose institucije Srpske i koje ni u kojem slučaju ne smiju biti derogirane, a podršku im je najavio i SNSD.

Opozicija, je odmah reagovala napominjući da je po strani politički skup SNSD-a.

"Grad Banjaluka nije zaprimio ni jedan zahtjev za površinu Trg Krajine za srijedu u 17 časova", rekao je danas Stanivuković

Djeluje paradoksalno, dodaje, da borci iskazuju svoj stav, “sada kada ih po prvi put SNSD podržava, a do sada nisu imali sluha za njihove probleme”.

“Iskazujem razumijevanje da smo svi protiv sankcija i nametnutih rješenja, nije loše da se čuje glas bilo koga, ali kad otkrijemo paravan shvatićemo da iza toga stoji SNSD, ali legitimno. Uvijek sam protiv sankcija i nametnutih rješenja”, rekao je Stanivuković i dodao da neće prisustvovati skupu.

(MONDO)

Pročitajte i ovo

Još iz INFO

Komentari 4

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Mnj

Đećeš porediti Vučića i Stanivukovića pobogu.Dva različita svijeta.Da ništa više neznaš,bar znaš razliku između presednika republike i malog gradonačelnika.

Jjkj

Ili podrzi skup ili pertlaj sa tim gospodinom,,Šmitom"

Sale

@Jjkj Kad može Vučić, može i Draško! Ako ovo Mile zamjera Drašku, što onda ne zamjeri i Vučiću nego mu dan poslije Šmita pritrčava na kanabe? Ne može i ovako i onako kada to Mile odluči, a o drugom sve najgore kakogod!

Gu

@Sale Draško Vučiću nije ni do skočnog zgloba,niti je politickog kalibra kojeg je Vucić.Srbija je republika a BL malo veći gradić.

MONDO REPORTAŽE