• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ilić: Vanredna sjednica o prevoznicima trebala bi biti naredne sedmice

Autor Nikolina Damjanić

Predsjednik Skupštine grada Banjaluka Mladen Ilić nada se da će na vanrednoj sjednici gradskog parlamenta, koja bi trebalo da bude održana naredne sedmice, uspjeti da pronađu rješenje o korekciji karata u javnom prevozu, ali je istakao da ne smiju da idu na štetu građana

 Mladen Ilić Izvor: Slaven Petković - Mondo

Ilić je rekao da je skupštinski Kolegijum zakazao za 10. maj na kojoj bi trebalo da bude zakazana vanredna sjednica. Sjednica Kolegijuma zakazana je za 10.00 časova.

S obzirom na to da je Kolegijum zakazan, Ilić smatra i da nema potrebe da se nastavi sa obustavom saobraćaja sa kojom su prevoznici počeli u znak protesta, te je pozvao prevoznike da se vrate normalnom načinu vožnje i funkcionisanju.

On je podsjetio da će dan nakon toga, u srijedu, 11. maja, biti nastavljeno zasjedanje redovne sjednice, te izrazio očekivanje da će vanredna sjednica biti održana u četvrtak ili petak.

"Nadam se da ćemo uspjeti zajednički izaći iz ove novonastale situacije kada je riječ o korekciji na cijenu karata u javnom prevozu u gradu", rekao je Ilić.

On je dodao da su svjesni situacije u kojoj su prevoznici zbog povećanja cijena goriva i ostalih troškova, te koliko je to uticalo na njihovo redovno funkcionisanje, kao i da cijene karata moraju biti veće.

"Međutim, stava smo da te cijene ne smiju ići na teret građana", naveo je Ilić.

On smatra i da grad može iz budžeta da obezbijedi dovoljno sredstava da prevoznicima nadoknadi gubitke, odnosno obezbijedi normalno poslovanje.

"Mislim da u tom pravcu treba ići, te da je to prihvatljivo i za građane i za prevoznike", rekao je Ilić.

Prevoznici u gradskom prevozu zatražili su početkom sedmice hitnu vanrednu sjednicu Skupštine grada Banjaluke povodom usvajanja novog cjenovnika.

(Srna)

Pročitajte i ovo

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE