• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dačić iz Moskve: Ne pregovaramo sa DS

Lider SPS poručio iz Moskve da su trenutno aktuelni samo pregovori sa DSS-om oko nove vlade, ali ne i sa strankom Borisa Tadića.

 Dačić iz Moskve: Ne pregovaramo sa DS Izvor: MONDO

Predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić izjavio je u petak u Moskvi da je sa predstavnicima DSS-NS i Srpske radikalne stranke postignut načelni dogovor o principima i načelima na osnovu kojih će se ići dalje ka formiranju koalicije i da se ne može istovremeno razgovarati sa više političkih opcija.

"Mi razgovaramo sa Demokratskom strankom Srbije, onako kao što smo rekli",
rekao je Dačić.

Na novinarsko pitanje "da li isključuje pregovore sa demokratama (DS) o formiranju vlade", lider SPS je odgovorio:

Predsednik SPS-a je rekao da će "koalicija biti formirana kada se potpiše koalicioni ugovor", a da je "napravljen prvi korak".

"Mi smo se dogovorili o načelima na osnovu kojih može biti formirana buduća Vlada Republike Srbije sa DSS i očekujemo da se ti razgovori nastave", rekao je on, dodajući da se nastavljaju kontakti na nivou radnih grupa koje treba da pripreme koalicioni sporazum.

U prilog Dačićevoj izjavi, govori i saopštenje portparola DSS-a Andreje Mladenovića koji je demantovao da je delegacija koalicije okupljene oko SPS bila na konsultacijama kod Borisa Tadića o formiranju stabilne parlamentarne većine.


"Nije tačno da je delegacija SPS bila u petak na konsultacijama kod (predsednika Srbije i lidera DS Borisa) Tadića i to je još jedna gruba obmana javnosti od strane Tadića", rekao je Mladenović u izjavi dostavljenoj Tanjugu.

"U SPS su kategorično odbacili takvu mogućnost", rekao je Mladenović precizirajući, da je SPS ovlastila lidera te stranke Ivicu Dačića da vodi razgovore. "Više je nego očigledno da on (Dačić) nije mogao da bude istovremeno u Moskvi i Beogradu. Imamo poverenje da će SPS i koalicija u kojoj se nalazi još i PUPS i JS, u dobroj volji nastaviti pregovore o formiranju nove vlade", rekao je Mladenović.

Govoreći o sastanku u Moskvi sa predsednikom Saveta federacije (gornjeg doma ruskog parlamenta) i partije Pravedna Rusija, Sergejom Mironovom, Ivica Dačić je rekao da tema "nije bila politička situacija u Srbiji, u smislu ko će formirati Vladu Srbije".

"Rusiju interesuje hoće li Srbija i dalje ostati principijelna u odbrani i očuvanju Kosova i Metohije", rekao je lider SPS.

"Mislim da mogu sa sigurnošću da kažem da će to i dalje biti politika Srbije", istakao je Dačić.

Za sada još nije poznato da li će se Dačić tokom kratkog boravka u Rusiji sastati i sa članovima porodice Milošević.

Ruski mediji podsećaju da je na parlamentarnim izborima u nedelju, blok SPS-PUPS-JS "sa Dačićem na čelu, osvojio četvrto mesto i da će imati 20 poslaničkih mandata". Dačićeva SPS zajedno sa koalicionim partnerima angažovana je u pregovorima o postizanju sporazuma o formiranju vlade sa Demokratskom strankom Srbije (DSS) - Novom Srbijom (NS) i Srpskom radikalnom strankom (SRS).

(Tanjug/www.mtsmondo.com)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE