• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Polt: Stav SAD prema Srbiji ostaje isti

Na budućoj vladi Srbije je da odluči kako će se suočiti sa nezavisnošću Kosova i sa zahtevom da svi optuženi moraju biti isporučeni Hagu.

 Polt: Stav SAD prema Srbiji ostaje isti Izvor: MONDO

Na budućoj vladi Srbije je da odluči kako će se suočiti sa nezavisnošću Kosova i sa zahtevom da svi optuženi za ratne zločine moraju biti isporučeni Haškom sudu, rekao je bivši ambasador SAD u Beogradu Majkl Polt.

U intervjuu objavljenom na internet strani "Glasa Amerike", Polt, sada visoki savetnik za transatlantske odnose u američkom Maršalovom fondu za Nemačku, ocenio je da su poslednji izbori u Srbiji potvrda volje srpskog naroda izražene i na prethodnim izborima - "budućnost u Evropi" i da to "jasno pokazuje pobeda koalicije okupljene oko Demokratske stranke".

"Tako da je na Socijalističkoj partiji Srbije da odluči da li želi da bude deo te budućnosti i naprednog mentaliteta koji je jasno izražen na izborima, ili želi da ponovo zaostaje i gleda u prošlost", kazao je Polt.

Polt je istako da bez obzira na uslove SPS-a za ulazak u vladu, i bez obzira koje će stranke činiti vladu, stav SAD neće biti promenjen.

"Kosovo je nezavisno, svi optuženi ratni zločinci moraju biti predati Haškom tribunalu i Srbija mora da napreduje ka integracijama i evroatlantskoj zajednici. To je stav Amerike koji se neće menjati", rekao je Polt i dodao da je na budućoj vladi da odluči kako će se suočiti s tom realnošću "koja ne predstavlja zahtev Amerike, već njen stav koji podržvaju evropski partneri i saveznici".

Povodom navoda da EU ima poseban sporazum sa Srbijom, bivši američki ambasador je naveo da su mu evropske kolege prenele da će Srbija napredovati ka Evropi pod istim uslovima kao i drugi potencijalni kandidati za članstvo u EU.

(Beta/www.mtsmondo.com)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE