• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Poziv građanima: Prijavite nelegalno postavljene stranačke plakate (FOTO)

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Podsjećamo da plakati i drugi promotivni materijali mogu da se lijepe na samo za to predviđenim prostorima za plakatiranje.

 Prijavite nelegalno postavljenje plakate Izvor: MONDO

Politički i marketinški plakati mogu da se lijepe na samo za to predviđenim prostorima za plakatiranje (info-panoi, info-stubovi), na sopstvenim (privremenim i pokretnim) propagandnim panoima, pokretnim ogradama i žardinjerama, i na zakupljenim prostorima pravnih i fizičkih lica u skladu sa Odlukom o javnom oglašavanju na gradskom području u Banjaluci.

Sličan pravilnik na snazi je i u drugim gradovima i opštinama Republike Srpske i BiH.

Političke stranke tokom izborne kampanje često krše ovo pravilo i masovno postavljaju promotivni materijal na zidove, stubove ulične rasvjete, bandere, autobuska stajlišta, pa čak i drveće.

Izvor: Mondo - Slaven Petković

POZIVAMO VAS DA FOTOGRAFIŠETE I PRIJAVITE AKO UOČITE STRANAČKE PLAKATE NA OVAKVIM MJESTIMA I POŠALJETE NAM INFORMACIJU NA mejl adresu: [email protected], ili putem naših stranica na društvenim mrežama: Mondo na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru.

Sve to možete prijaviti i vašoj lokalnoj komunalnoj policiji, koja je dužna da ovakve prekršaje utvrdi i sankcioniše, a mi ćemo se takođe u svakom slučaju i za svaku prijavu potruditi da im proslijedimo informacije koje nam dostavite, te da zatražimo informacije o kažnjavanju.

Krivci bi takođe morali da uklone svoj predizborni materijal nakon kampanje.

Za kršenje odredaba Odluke o javnom oglašavanju na području Grada Banjaluka predviđena je novčana kazna u iznosu od 1.000 - 7.000 KM za pravna lica, za odgovorno lice u pravnom licu predviđena je novčana kazna od 300 - 1.800 KM, dok će fizička lica platiti od 100 - 1.000.

(Mondo)

Povezano

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE