• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Konačni rezultati izbora u ponedeljak?

Ukoliko ne bude novih prigovora na ponovljeno glasanje konačni rezultati parlamentarnih izbora u Srbiji mogli da budu proglašeni u ponedeljak.

 Konačni rezultati izbora u ponedeljak? Izvor: MONDO

Predsednica Republičke izborne komisije (RIK) Sonja Brkić izjavila je da bi konačni rezultati parlamentarnih izbora, posle ponavljanja glasanja na tri biračka mestra u Srbiji u nedelji, mogli da budu proglašeni u ponedeljak ako ne bude prigovora.

Sonja Brkić je rekla da je zbog ponovljenog glasanja rok za proglašenje konačnih rezultata parlamentranih izbora pomeren za četvrtak 22. maj do 20.00.

Parlamentarni izbori ponovljaju se na po jednom biračkom mestu u opštinama Kraljevo, Žagubica i Srbica.

RIK je na današnjoj sednici odlučio da Ustavnom sudu Srbije uputi osam prigovora Reformističke stranke iz Niša na rešavanje o sukobu nadleznosti između RIK-a i GIK-a u Nišu.

Reformistička stranka uputila je prigovore zbog neregularnosti u sastavu biračkih odbora na nekoliko biračkih mesta u opštini Medijana, a svi se odnose na lokalne izbore.

Ta stranka tvrdi da su u istim biračkim odborima članovi bili srodnci što je suprotno zakonu, ali na sednici RIK-a više članova tog tela reklo je da nisu dostavljeni dokazi osim izjava pojedinih članova biračkih odbora.

Prethodno je Okružni sud u Nišu usvojio žalbu Reformističke stranke i poništio rešenje GIK-a u Nišu i odlučio da je GIK trebalo da te prigovore dostavi RIK-u, a ne da se oglašava nenadležnim.

RIK je odlučio i da Ustavnom sudu uputi na rešavanje o sukobu nadležnosti i po prigovoru koalicije Liberalno-demokratske partije i Grupe građana "Za bolji Han" iz Vladičinog Hana koji se takođe odnosi na sastav biračkog odbora.

(Beta/www.mtsmondo.com)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE