• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sjednica Skupštine grada 8. decembra: Na dnevnom redu rebalans i budžet za narednu godinu

Autor Nikolina Damjanić

Kolegijum Skupštine grada Banjaluka zakazao je za 8. decembar sjednicu lokalnog parlamenta na čijem bi dnevnom redu trebalo da budu nacrti rebalansa budžeta za ovu i budžet grada za narednu godinu.

 Sjednica Skupštine grada Banjaluka Izvor: Radenko Kuprešak/Srna

Gradonačelnik Draško Stanivuković rekao je da je ovo u pet mjeseci tek druga zakazana sjednica, te da je više od 50 odsto tačaka dnevnog reda opet povučeno.

On je istakao da je rebalans pripremljen još u junu i da tek sada dolazi na dnevni red sjednice.

"Pitanje je i sada šta će biti na sjednici Skupštine sa ovim dokumentima. Ovo je posljednji voz da se donesu, jer do kraja godine imamo samo dvije sjednice. Ako se to ne dogodi, skupštinska većina vodi Banjaluku u privremeno finansiranje", naveo je Stanivuković.

On je rekao da je činjenica da je suficit viši od 30 miliona KM, ali da se veliki dio tih sredstava mora presmjeriti u već preuzete obaveze zbog inflacije na globalnom nivou.

Potpredsjednik Skupštine grada Saša Čudić rekao je da se, osim svih važnih pitanja dnevnog reda naredne sjednice, ističu prijedlozi zaključaka o nacrtu rebalansa i budžeta za narednu godinu.

"Kod oba dokumenta je mišljenje koalicione većine da se ove tačke ne povuku odmah na sjednici Kolegijuma, nego da se o njima vodi konstruktivna rasprava nakon što gradska administracija izvrši određene odluke koje je ranije usvojila Skupština, a odnose se na isplatu novačnih podrški određenim kategorijama stanovništva", naveo je Čudić.

(SRNA)

Pročitajte i ovo

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE