• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prikupljen novac za novo srce Marijani Ševo

Prikupljeno oko 80.000 evra potrebnih za transplataciju srca Drvarčanki Marijani Ševo.

 Prikupljen novac za novo srce Marijani Ševo Izvor: MONDO

U velikoj humanitarnoj akciji provedenoj u BiH, Srbiji i SAD prikupljeno je oko 80.000 evra što je dovoljno da dvadesetpetogodišnja Drvarčanka Marijana Ševo ove sedmice otputuje u Beč gdje će joj, nakon detaljnih pregleda, biti zakazana transplantacija srca koja je u njenom slučaju jedini mogući način liječenja.

Osim Drvarčana, koji su i pokrenuli akciju, humanost su iskazali i mnogi građani BiH i Srbije, a za Marijanu su humanitarne koncerte održali Sergej Ćetković, Marko Bulat, "Ju grupa" i "Neverne bebe". Samo na humanitarnom koncertu Sergeja Ćetkovića prikupljeno je Z0.0000 evra, a ovaj humanista najavio je da će dio prihoda od novog DVD-ija namijeniti za Marijanino liječenje.

Za postoperativno liječenje u Beču potrebno je obezbijediti još 80.000 evra. U Beogradu je u Erste banci otvoren žiro-račun na koji građani Srbije uplaćuju novčane priloge, a i dalje je u funkciji žiro račun 154 - 400 - 2002I365 - 34 otvoren kod Inteza Sanpaolo banke BiH.

Marijana Ševo sa liječenjem je počela prije 13 godina u Beogradu, a 2007. godine nastavila u Sremskoj Kamenici gdje joj je ugrađen aparat za kontrolisanje rada srca. Uz pomoć lijekova i aparata djevojka se neko vrijeme osjećala dobro, ali se njeno stanje pogoršalo u oktobru prošle godine.

Ljekari smatraju da je jedino rješenje za njeno izlječenje transplantacija srca. Ova komplikovana operacija nedavno je uspješno izvršena u Beču djevojci Andrei Lisjak.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE