• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prvi set preporuka EU u oktobru

Prvi set preporuka Evropske komisije mogao bi vjerovatno da uslijedi u oktobru, izjavio je predsjednik Narodne skupštine RS Igor Radojičić.

 Prvi set preporuka EU u oktobru Izvor: MONDO

Vlasti BiH i entiteta, te pravosudne institucije do kraja avgusta treba da pripreme odgovor na veoma obiman upitik o stanju u pravosuđu, a prvi set preporuka Evropske komisije mogao bi vjerovatno da uslijedi u oktobru, izjavio je danas predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Igor Radojičić.

Radojičić je rekao Srni u Vlasenici da bi strukturalni dijalog trebalo da bude nastavljen u septembru na bazi upitnika, koji ima tridesetak stranica "sitno kucanog fonta" i koji će biti vraćen EU.

"Pod uslovom da odgovor bude završen do kraja avgusta očekujemo da bi u septembru trebalo da bude nastavljen dijalog i da bi se, vjerovatno u oktobru, sa tom dinamikom moglo doći do prvog seta preporuka, jer Evropska komisija radi godišnji izvještaj za BiH, orijentaciono u oktobru ili novembru", istakao je Radojičić.

On je rekao da je želja vlasti RS da do tog godišnjeg izvještaja Evropske komisije za BiH "imamo prvi set preporuka". "Pri tome insistiramo na nekoliko urgentnih kratkoročnih preporuka koje se tiču određene prakse Suda BiH i Tužilaštva BiH, kao i dijela zakonodavstva", naglasio je Radojičić.

Predsjednik Narodne skupštine RS napomenuo je da je riječ o kompletnoj strukturalnoj reformi koja bi podrazumijevala potpunu reorganizaciju, prije svega institucija na nivou BiH.

U Banjaluci je 6. juna počeo strukturalni dijalog sa EU o reformi pravosuđa u BiH koji su dogovorili predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbjednost Ketrin Ešton.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE