• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tomić: Oporezovati luksuznu robu

Ukoliko se umanji stopa PDV-a na osnovne životne namirnice biće potrebno izmijeniti Zakon o PDV-u,rekao je član Komisije za finansije i budžet parlamenta BiH Boško Tomić.

 Tomić: Oporezovati luksuznu robu  Izvor: MONDO

Ukoliko Upravni odbor Uprave za indirektno oporezivanje BiH podrži inicijativu Vlade Republike Srpske za umanjenje stope PDV-a na osnovne životne namirnice biće potrebno izmijeniti Zakon o PDV-u, rekao je član Komisije za finansije i budžet parlamenta BiH Boško Tomić.

Tomić podržava inicijativu koja dolazi iz RS za smanjenje stope PDV-a na osnovne životne namirnice, lijekove i hranu za djecu, a za oporezivanje višom stopom luksuzne robe.

On je za "Fokus" rekao da u većini zemalja u svijetu postoje dvije vrste stopa za indirektno oporezivanje, te da bi takvu praksu trebalo uvesti i u BiH.

Portparol UIO BiH Ratko Kovačević potvrdio je da je Radna grupa Upravnog odbora UIO "u samom finišu izrade analize o efektima sniženja stope PDV na osnovne životne namirnice".

Upravni odbor UIO BiH trebalo bi da sveobuhvatnu analizu radne grupe razmatra na prvoj narednoj sjednici.

Inicijativa o smanjenju stope PDV na osnovne životne namirnice, na osnovu koje je UO UIO BiH formirao Radnu grupu, došla je prije nekoliko mjeseci od Vlade RS.

Vlada RS uputila je Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o porezu na dodatu vrijednost, kojim je predviđeno uvođenje diferencirane stope PDV-a, i to osam odsto za osnovne životne namirnice, kao i hranu za bebe i ortopedska pomagala, uz povećanje osnovne stope na 18 odsto, kako bi se nadoknadilo smanjenje indirektnih prihoda usljed uvođenja diferencirane stope.
(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE