• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Oboljeloj Tatjani i Milani Gajić 30.000 KM

Predsjednik RS Milorad Dodik posjetio je djevojčice Tatjanu i Milanu Gajić iz Banjaluke koje su oboljele od lafore i uručio pomoć od 30.000 KM.

 Oboljeloj Tatjani i Milani Gajić 30.000 KM Izvor: MONDO

Predsjednik Dodik je rekao da u ovom slučaju pomoć treba pružiti ne samo u novcu, već i skretanjem pažnje javnosti na ovu bolest.

"Imam snažnu emociju koja je u vezi sa činjenicom da ove djevojčice poznajem od kad su bile male, a njihova majka ima ogromnu snagu da se bori sa njihovom iznenadnom i teškom bolešću", rekao je Dodik prilikom posjete.

On je pozvao sve institucije, ljude dobre volje, kao i medije u Srpskoj da na adekvatan način pomognu ovu akciju, jer se za ovu bolest lijek još uvijek traži.

Predsjednik Srpske podsjetio je da je njegov kabinet prije nekoliko mjeseci u Kliničkom centru Banjaluka obezbijedio sredstva za uređenje Odjeljenja za djecu oboljelu od karcinoma.

"Prije 10 dana izabrali smo više od 100 porodica iz cijele Srpske koje su socijalno ugrožene i doznačili im po 1.500 KM i tu akciju ćemo nastaviti do kraja godine", poručio je Dodik.

Majka oboljelih djevojčica Snježana Gajić rekla je da je poslednjih mjeseci borba sa bolešću lafora urodila plodom, jer je načinjen veliki napredak u istraživanju.

"Pokrenućemo cijeli svijet, ne samo zbog Tatjane i Milane, već zbog jedne od najtežih tinejdžerskih bolesti, a pomoć predsjednika Republike je potvrda da uspijevamo u tome", poručila je Gajićeva.

Ona je istakla da su se u pomoći Tatjani i Milani angažovala sva djeca iz BiH i RS kroz mrežu savjeta učenika, a zahvaljujući medijskim nastupima, uspostavljen je kontakt sa porodicama djece oboljele od lafore iz Hrvatske i Srbije, kako bi se kampanja proširila na region.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE