• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srebrenica: Odata pošta svim nevinim žrtvama

Odbornici Skupštine opštine Srebrenica danas su minutom ćutanja odali poštu svim nevino nastradalim stanovnicima Srebrenice u posljednjem ratu u BiH.

 Srebrenica: Odata pošta svim nevinim žrtvama Izvor: MONDO

Odbornici Skupštine opštine Srebrenica danas su na komemorativnoj sjednici, povodom obilježavanja 16. godišnjice stradanja Bošnjaka i 19. godišnjice stradanja Srba iz ove opštine, minutom ćutanja odali poštu svim nevino nastradalim stanovnicima Srebrenice u posljednjem ratu u BiH.

U kratkom obraćanju predsjednik Skupštine opštine Radomir Pavlović rekao je da se već nekoliko godina na današnji dan odbornici okupljaju izražavajući bol i odajući poštu svim nevino nastradalim stanovnicima opštine.

Zamjenik načelnika opštine Ćamil Duraković rekao je da je održavanje današnje sjednice odraz tolerancije u Srebrenici i opštinskoj Skupštini i pozvao građane na dostojanstvo i toleranciju u toku obilježavanja godišnjica bošnjačkog i srpskog naroda u naredna dva dana.

Potpredsjednik Skupštine opštine Amir Kulaglić izrazio je saučešće porodicama svih žrtava iz reda oba naroda, poželio mir i opšte dobro stanovnicima Srebrenice, ističući da im je suđeno da žive i rade zajedno, jer druge alternative nema.

Kulaglić je ukazao da su još prazna i opustošena srebrenička sela, da se teško živi, da nezaposlenost dovodi do međusobnog nepovjerenja, te je pozvao predstavnike domaćih vlasti i međunarodne zajednice, kao i poslovne i humane ljude da pomognu Srebrenici kao mirnom i otvorenom gradu, kako bi se obnovio život i suživot u njemu.

Prije četiri godine odbornici u srebreničkoj Skupštini opštine su zaključili da su ovoj opštini stradali pripadnici bošnjačkog i srpskog, ali i ostalih naroda, i od tada se svake godine 10. jula održava komemorativna sjednica Skupštine opštine i odaje pošta svim njenim nastradalim stanovnicima.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE