• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sud odlučuje o Paravinji, Antoniji ni traga

Sud BiH trebalo bi danas da donese odluku da li će Dragan Paravinja biti izručen Hrvatskoj. U nastavku potrage za Antonijom Bilić učestvuje 70 ljudi.

 Sud odlučuje o Paravinji, Antoniji ni traga Izvor: MONDO

U Sudu BiH danas bi trebalo da bude održano ročište po zahtjevu Ministarstva pravosuđa Hrvatske za izručenje Dragana Paravinje, osumnjičenog za ubistvo maloljetne Antonije Bilić iz Drniša.

Na ročištu biće odlučivano o mogućem određivanju ekstradicionog pritvora za Paravinju, ali i o tome jesu li ispunjeni uslovi za njegovo izručenje Hrvatskoj, objašnjeno je ranije iz Suda.

Proces izručenja mogao bi biti otežan s obzirom da je Paravinja optužen i u BiH gdje ga čeka suđenje za pokušaj silovanja iz 2002. godine, dok ga u Srbiji čeka pravomoćna presuda za silovanje.

Četredesttrogodišnji vozač kamiona Dragan Paravinja, koji je 26. juna uhapšen u Donjim Srđevićima kod Srpca, trenutno se nalazi u zatvoru Kula u Istočnom Sarajevu, a Osnovni sud na Sokocu odredio mu je jednomjesečni pritvor.

Istovremeno, u nastavku potrage za Antonijom Bilić danas će biti pretraženo područje od mjesta Malovan do ulaska u Gračac, kao i bunar na području Otrića, najavljeno je iz šibensko-kninske Policijske uprave.

U pretrazi će učestvovati oko 70 ljudi, većim dijelom pripadnika hrvatske Interventne, Specijalne i Kriminalističke policije, kao i vatrogasci.

Policija nastavlja i kriminalističko-analitičko istraživanje svih do sada pribavljenih podataka i obavještenja.

Sumnja se da je Bilićevu ubio Paravinja koji je nakon hapšenja u BiH priznao zločin i rekao da je djevojku zadavio i njeno tijelo bacio u rijeku Krku.

(MONDO/agencije)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE