• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Al džazira" za Balkan startuje 1. novembra

Direktor "Al džazire" za Balkan Goran Milić izjavio je da bi emitovanje programa ove televizijske mreže moglo da počne u novembru.

 "Al džazira" za Balkan startuje 1. novembra Izvor: MONDO

U Sarajevu se privodi kraju izgradnja centralnog studija, emitovanje programa počeće 1. novembra, a program će se po mnogo čemu razlikovati od onoga što nude drugi elektronski mediji u regionu, rekao je Milić za portal "Sarajevo-x-com".

Program za Balkan će se emitovati na južnoslovenskim jezicima koji se međusobno lako razumiju (BiH, Srbija, Hrvatska i Crna Gora). U ostalim zemljama regiona program "Al džazire" će se prevoditi na jezike koji se govore u tim državama, objasnio je Milić.

Odgovarajući na pitanje zašto se centralni studio nalazi u Sarajevu, a ne u Beogradu ili Zagrebu, Milić je objasnio da je to "isključivo zbog kontakata koje su pojedini ljudi iz BiH imali sa ljudima iz Al džazire, a posebno sa njihovim ljudima koji rade u Turskoj".

Procjene su pokazale, dodao je on, da u Sarajevu možemo najjeftinije ostavariti ono što nam treba. Milić je dodao da će "Al džazira" imati studija i u Zagrebu, Beogradu i Skoplju.

(Tanjug/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE