• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

“Poslodavci da zaštite radnike tokom vrućina”

Ministarstvo rada RS apelovalo na poslodavce da preduzmu mjere zaštite zdravlja radnika koji rade na otvorenom

 “Poslodavci da zaštite radnike tokom vrućina” Izvor: MONDO

Ministarstvo rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske apelovalo je na poslodavce čiji radnici zbog prirode posla rade na otvorenom da, zbog visoke temperature, preduzmu mjere zaštite njihovog zdravlja mogućom preraspodjelom radnog vremena ili na drugi način zaštite radnike.

"Vjerujemo da će poslodavci prepoznati svoj interes da u vrelim danima, preraspodjelom radnog vremena, obezbijede očekivanu produktivnost, te tako pokažu razumijevanje i očekivanu solidarnost sa radnicima", saopšteno je iz Ministarstva.

Učestale vrućine posljednjih nekoliko dana na području Srpske utiču na zdravlje ljudi, posebno onih koji su duže vrijeme izloženi suncu zbog obaveza prema poslu.

Ministarstvo napominje da visoka temperatura utiče na koncentraciju čovjeka, a pri smanjenoj koncentraciji može se očekivati da se dogode i neželjene posljedice u vidu povreda, što treba spriječiti.

Protekli dani spadaju u pet odsto najtoplijih dana u proteklih stotinu godina.

U Republici Srpskoj i u naredna dva dana biće sunčano i vruće sa dnevnom temperaturom od 32 do 37 stepeni Celzijusa, a na jugu čak do 39 stepeni, rečeno je Srni u Hidrometerološkom zavodu Srpske.

U petak, subotu i nedjelju i dalje će biti toplo, ali sa manjim padom temperature koja će u većini mjesta iznositi od 28 do 32 stepena. Na jugu će i dalje biti toplo sa temperaturom od 36 do 38 stepeni Celzijusa.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE