• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Savanović: Prijedloženo rješenje za ŽRS površno

Prijedlog za rješavanje stanja u ŽRS površan i neće temeljno riješiti finansijsku dubiozu u ovom preduzeći, smatra direktor ŽRS Dragan Savanović

 Savanović: Prijedloženo rješenje za ŽRS površno Izvor: MONDO

Generalni direktor "Željeznica Republike Srpske" (ŽRS) Dragan Savanović izjavio je da je prijedlog za sređivanje stanja i nagomilanih problema u ovom preduzeću, koji su izradili izvršni direktori ŽRS, površan i da neće temeljno riješiti finansijsku dubiozu u koju je zapao željeznički sistem Srpske.

"Radi se o rukovodiocima koji se nisu oslobodili navika iz nekih starih sistema i ne shvataju da se može trošiti samo onoliko koliko se zaradi. Upravo zato, razmišlja se i o micanju takvih rukovodilaca sa radnih mjesta", rekao je Savanović za "Fokus".

On je naglasio da Uprava nije nadležna da usvaja novu organizaciju, nego da predlaže, kako bi Nadzorni odbor i Skupština ŽRS to onda usvojili, a za šta je, ipak, potrebno malo više vremena.

Savanović je naveo da je njegov prijedlog bio da Uprava izvrši reviziju sistematizacije i bržu racionalizaciju kako bi što urgentnije smanjili izdatke.

On je najavio smanjenje broja radnika, pa će višak od 368 zaposlenih biti riješen u prvoj fazi, uz ocjenu da je riječ o višku zaposlenih čije pitanje će se rješavati "malo duže".

Savanović je rekao da ni to neće biti dovoljno, pa će morati biti provedena mnogo dublja racionalizacija kako bi se izvršila finansijska konsolidacija preduzeća.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE