• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vlada RS traži smjenu menadžmenta "Željeznica"

Vlada RS zatražila je od Nadzornog odbora "Željeznica RS" da razriješi dužnosti kompletan menadžment ovog preduzeća.

 Vlada RS traži smjenu menadžmenta "Željeznica" Izvor: MONDO

Vlada Republike Srpske zatražila je smjenu zbog opstrukcija u sistematizaciji radnih mjesta i racionalizaciji proizvodnje.

Premijer RS Aleksandar Džombić rekao je nakon današnje sjednice Vlade da su zatražene i izmjene i dopune Statuta "Željeznica" kojima će se broj članova Nadzornog odbora smanjiti sa sedam na pet, nakon čega će se odrediti koji članovi mogu da rukovode ovim preduzećem.

On je dodao da Vlada od uprave preduzeća traži i izmjene kolektivnog ugovora koje treba da se usaglase sa sindikatom, kojima bi se u narednom periodu definisale moguće uštede.

"Tražimo od uprave Željeznica da ubrza reviziju sistematizacije radnih mjesta, jer se dosadašnji prijedlog menadžmenta odnosio na utvrđivanje tehnološkog viška za oko 300 radnika, a sindikat i direktor smatraju da se može utvrditi dodatni tehnološki višak", rekao je Džombić.

Prema njegovim riječima, razrješenje rukovodstva se ne odnosi na direktora "Željeznica", a Nadzorni odbor treba da imenuje vršioce dužnosti do izbora novih izvršnih direktora kojih ima četiri.

Džombić je naglasio da je Vlada dala saglasnost za prenamjenu kredita "Željeznicama", u okviru koje se milion KM može obezbijediti za PDV koji je neophodan kako bi se u funkciju stavili dodatni vagoni i napravile uštede bez plaćanja korišćenja tuđih.

"Postoji spremnost sindikata da se napravi dodatna racionalizacija i da nisu zadovoljni zbog čega do sada nije urađeno utvrđivanje tehnološkog viška. I dalje smo opredijeljeni da održimo kontinuitet poslovanja Željeznica koje je veoma važno javno preduzeće za RS", naglasio je Džombić.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE