• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U SDS-u ljuti na Jelenu Trivić: CRVENA LINIJA je pređena!

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Vršilac dužnosti predsjednik SDS kaže da je Jelena Trivić prešla crvenu liniju. Oštre riječi iz SDS za novoformiranu stranku.

 SDS Narodni front Jelena Trivić Izvor: SDS saopštenje

U SDS smatraju da je objava da će poslanik ove stranke preću u Narodni front, dan prije održavanja Skupštine Narodnog fronta, jasna poruka Jelene Trivić Srpskoj demokratskoj stranci.

„Na neke ranije prelaske iz SDS-a sam ostao suzdržan i strpljiv ali je sada crvena linija pređena. SDS i ja lično smo pružili Jeleni Trivić, kao zajedničkom opozicionom kandidatu za predsjednika Republike Srpske, jasnu, iskrenu i maksimalnu podršku širom Republike Srpske. Njenu kampanju je iznijela Srpska demokratska stranka uz podršku PDP-a i Liste za pravdu i red Nebojše Vukanovića, ali svi znaju da te kampanje bez SDS-a ne bi moglo uopšte biti. Tako je bilo i sa organizacijom protesta koji su održani u Banjaluci poslije izbora a kojih bez SDS-a ne bi ni bilo moguće organizovati“, istakao je Milan Miličević, v.d. predsjednika Srpske demokratske stranke.

On je kazao da je koristio svaku moguću priliku da javno kaže da usitnjavanje opozicionog djelovanja samo koristi trenutnoj vlasti u Republici Srpskoj ali to neki nisu željeli shvatiti niti čuti zaslijepljeni svojim ličnim ambicijama.

"Napraviti političku partiju kao simbiozu političkih nezadovoljnika iz različitih političkih partija koji nisu ostvarili svoje lične ambicije, koje su često u potpunom neskladu sa njihovim objektivnim sposobnostima i očekivati da oni budu snaga koja će promijeniti ovu nakaradnu vlast u Republici Srpskoj je naivnost i potpuna zabluda", kazao je v.d. predsjednika SDS.

Miličević je poručio da bez obzira na sadašnje stanje opozicije Srpska demokratska stranka nastavlja jasnim putem a to je beskompromisna borba protiv trenutne vlasti te očuvanje teritorije i nadležnosti Republike Srpske.

"Srpsku demokratsku stranku nije uspio uništiti ni Visoki predstavnik, ni američke sankcije, ni Milorad Dodik, ni silne gomile novca kojom su kupovali preletače iz SDS-a i od njih pravili razne stranke. Međusobna nerazumijevanja unutar opozicije u ovom momentu stvaraju odličnu atmosferu za ostanak na vlasti SNSD-a i njihovih koalicionih partnera. Srpska demokratska stranka se nada da još uvijek ima vremena, mudrosti i želje da opozicija krene zajedničkim putem rušenja trenutne vlasti a ne putem međusobnog podrivanja", zaključio je Miličević.

Aleksandar Trninić, poslanik SDS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske, pridružio se Narodnom frontu Jelene Trivić, objavila je Trivićeva danas na društvenim mrežama.

"Aco je neko ko je iskreno radio za ideju opozicije na proteklim opštim izborima, ideju koju su neki olako prodali za neke lične interese. On je zbog svoje čvrste odlučnosti da slomi nenarodni režim u Republici Srpskoj pretrpio mnoge udare, ali je uprkos svemu ostao na prvoj liniji borbe onda kada je to najviše trebalo", navela je Jelena Trivić.

Trninić je prošle godine privođen pod sumnjom da se bavio kupovinom glasova pred oktobarske opšte izbore. Nešto kasnije, na pres konferenciji (na kojoj nije bilo dozvoljeno postavljanje pitanja) optužio je policiju da protiv njega sprovodi politički montiran proces.

Na izborima je osvojio 2.712 glasova u izbornoj jedinici dva i postao narodni poslanik SDS-a u novom sazivu NSRS. U SDS je prešao iz Socijalističke partije Srpske 2021. godine.

(Mondo)

Povezano

Još iz INFO

Komentari 3

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Stefi

Pravi poslanicki klub. Uzece bilo koga za taj cilj. Od ponudjenih u skupstini ovi su na ovaj ili onaj nacin pristali. Sta sada tu raspravljamo?

mit

Trivićka je toliko egoistična i ohola da ni u opoziciji ne mogu vjerovati šta radi. Zar je ona stvarno umislila da je predsjednica i da će na pomen nove partije da joj priđe hiljade građana. Pa SDS i Draško su joj obezbijedili glasove, sama kao što vidimo nema nikog. Sad peca po opoziciji preletače

Bl

I ona ne zna gdje udara

MONDO REPORTAŽE