• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik danas sa Putinom: Na stolu brojne teme

Autor Dragana Božić

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik nastavlja posjetu Ruskoj Federaciji, a danas bi trebalo da se susretne sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom.

 168245.jpg Izvor: RTRS/rsmoscowoffice.ru

Dodik je juče rekao da je dogovoren njegov razgovor sa Putinom u Moskvi, te da će ruskom predsjedniku prenijeti da je Dejtonski sporazum snažno urušen, da je veliko pitanje i da li postoji.

Dodik je naglasio da je Republika Srpska mora tražiti prijatelje u Rusiji, koja je garant Dejtonskog sporazuma.

On je rekao da Srpska ima značajne partnere iz Rusije i da će ekonomska pitanja biti jedna od tema sastanka sa predsjednikom Ruske Federacije.

"Vidjećemo kako prevazilaziti sve ove blokade. Mi tamo imamo značajne partnere koji rade na području Republike Srpske i zapošljavaju oko 2.000 ljudi. To je za nas ogromno, mi moramo da se brinemo o tim ljudima. To što se ne sviđa nekome na Zapadu da se tamo uspješno obavljaju poslovi vezano za naftu i naftne derivate, šta da radimo", rekao je Dodik za ATV.

On je naveo da je ozbiljan problem kako očuvati 2.000 zaposlenih u Srpskoj, kako očuvati firmu koja plati po 150-200 miliona poreza godišnje.

Predsjednik Republike Srpske razgovarao je juče sa sekretarom Savjeta bezbjednosti Ruske Federacije Nikolajom Patruševom koji je istakao da mu je drago što je predsjedik Srpske počasni gost 11. međunarodnog sastanka visokih predstavnika koji se bave pitanjima bezbjednosti.

Dodik je izjavio da je pozvan i da će se pojaviti na globalnom bezbjednosnom forumu u Rusiji gdje će iznijeti svoje viđenje, jer to daje priliku da sa stavnovišta na kojem je nalazi Republika Srpska upozna širi auditiorijum.

Sa Dodikom u posjeti Rusiji boravi i ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske Željko Budimir. 

(Srna)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE