• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sekretar Skupštine grada odgovorio Stanivukoviću: Nije tačno da je probijen rok za održavanje sjednice

Autor Nikolina Damjanić

Netačna je tvrdnja gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića da je probijen rok za održavanje sjednice Skupštine grada, te naveo da nije dobijena Stanivukovićeva inicijativa za zasjedanje, izjavio je danas sekretar gradskog parlamenta Igor Šukalo.

 Igor Šukalo odgovorio Stanivukoviću Izvor: Grad Banjaluka

"Sjednica je od početka godine održana šest puta - čak tri u martu, dok nijedna nije bila u aprilu, ali je jedna održana u maju", rekao je Šukalo na konferenciji za novinare na kojoj se danas obratio umjesto predsjednika Skupštine grada Banjaluka Ljube Ninkovića, koji je službeno odsutan.

Šukalo je rekao da gradonačelnikovu inicijativu za održavanje sjednice gradskog parlamenta nije dobio, te pojasnio da inicijativu za održavanje sjednice mogu uputiti predsjednik Skupštine, jedna trećina odbornika, te gradonačelnik.

"Ukoliko takav zahtjev pristigne danas, imamo rok od 15 dana da predsjednik Skupštine zakaže Kolegijum, koji će utvrditi datum sjednice", istakao je Šukalo.

On je istakao da postoji još jedna dilema oko održavanje sjednice Skupštine grada jer se pojavio dopis Ministarstva uprave i lokalne samouprave Republike Srpske u kojem je navedeno da ovlašteni potpisnici ne mogu da pripreme nacrte akata koji idu na sjednicu gradskog parlamenta nakon što ih gradonačelnik predloži.

"To je situacija iz koje trebamo izaći, a to je pitanje o kojem trebamo da razgovaramo u narednim danima", rekao je Šukalo.

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković traži da u narednih 15 dana bude zakazana sjednica gradskog parlamenta. On je naveo je da je Poslovnik propisao da minimalno bude održana jedna sjednica u dva mjeseca, ali da u posljednja dva mjeseca nije održana nijedna.

(SRNA/MONDO)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE